22 oktober 2023, door Maartje

BARTS BEAUTY: DÉ BEAUTY (TRAVEL) TIPS VAN HET BARTS BOEKJE AMBASSADEURS TEAM

22 oktober 2023, door Maartje

BARTS BEAUTY: DÉ BEAUTY (TRAVEL) TIPS VAN HET BARTS BOEKJE AMBASSADEURS TEAM

We mogen hier bij Barts Boekje graag roepen dat we 'in ieder stadje een ander schatje hebben', want dat is ook (bijna) zo. Niet in ieder stadje, maar we hebben op steeds meer bestemmingen ambassadeurs zitten die voor Barts Boekje over 'hun plek' schrijven, omdat ze er wonen, of zo vaak komen dat ze het bijna thuis kunnen noemen.

Natuurlijk reizen onze ambassadeurs heel wat af, en wat is dan belangrijk? Juist, dat beetje selfcare op zijn tijd. Hoe ze dat doen? Nou, zo: welkom bij dé beauty (travel) tips van het Barts Boekje Ambassadeurs team.

Tosca Witlox - content chef Barts Beauty

Tosca Witlox - content chef Barts Beauty

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?
Desinfecterende handgel en vette handcrème. Op reis krijg ik altijd een beetje smetvrees en in het vliegtuig worden mijn handen enorm droog, dus beide producten voor mij een must.
Is je beauty routine anders op reis (en hoe is deze dan)?
Nee, even uitgebreid. Ik neem altijd mijn gezichtsmaskers mee en beauty tools. Juist van reizen, anders eten en de zon raakt mijn huid altijd een beetje uit balans en dan helpt een extra zuiverend masker om dit iets te verminderen. En wil er juist goed uitzien op vakantie! Voor mij is dit ook ontspanning, dus ik vind altijd wel een momentje voor een gezichtsmasker.
Wat zijn je favoriete zomer en/of vakantie beautyproducten?
Uiteraard genoeg zonnebrand en een pet. En daarom heb ik wel een fake tan nodig… Anders lijkt het alsof ik nooit op vakantie ben geweest en een kleurtje is gewoon ook heel mooi! Voor het gezicht gebruik ik een zonnebrand met een tintje en mijn ultieme favoriet is de terracotta bronzer van Guerlain. Voor het lichaam doe ik nu mee met de zelfbruiner van Bondi Sands, maar nog op zoek naar een blijvertje.
Favoriet parfum?
Caudalie Soleil De Vignes. Zon, zee en strand in een flesje.
Beauty blunder?
Probeer geen nieuwe beauty treatments net voor de vakantie… Als de huid heftig reageert is dat net even jammer. Oeps.

Julia Leijzer - Team Nijmegen!

Julia Leijzer - Team Nijmegen!

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?
Vaseline! Multi-inzetbaar en eenmaal verslaafd, dan ontkom je er niet meer aan.
Is je beauty routine anders op reis (en hoe is deze dan)?
Op reis ga ik voor de total beach vibe, mijn beauty routine wordt dan toch wel heel minimalistisch: beachy hair, zout zeewater en no make-up. Af en toe een crèmepje op en wat zonnebrand en verder au naturel.
Wat zijn je favoriete zomer en/of vakantie beautyproducten?

Felgekleurde nagellak, meestal in peach. Face mist & huidolie.
Favoriet parfum? 
J’adore van Dior, ultimate favorite!
Nog make-up blunders en/of wijze lessen?
Hoe gekker het woord, hoe beter de werking. Een typisch ‘oma-weet-raadje’: slakkengel & uierzalf. TOPSPUL!

Lisanne van Marrewijk - Live vanuit Stockholm

Lisanne van Marrewijk - Live vanuit Stockholm

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?
Lip Repair van O’Keeffe’s (life saver 1), de UreaRepair handcrème van Eucerin (life saver 2)
Is je beauty routine anders op reis (en hoe is deze dan)?
Mijn beautyroutine is altijd vrij minimalistisch (cleanser, BHA/retinol en crème met SPF) en daardoor op reis niet anders. Ideaal!
Wat zijn je favoriete zomer en/of vakantie beautyproducten?
Geen product, maar wel een zomerdingetje: minder make-up dragen. En ik heb een innige relatie met Paula’s Choice Calm SPF dagcrème.
Favoriet parfum?
Heel wisselend! Ik ben gek op zoveel geuren, maar een van m’n all-time favorieten is Lancôme’s La Vie Est Belle.
Nog make-up blunders en/of wijze lessen?
Stop tijdens het reizen al-tijd je flesjes in plastic zakjes, voordat heel je toilettas weer onder de shampoo zit omdat het dopje heeft besloten een eigen leven te gaan leiden…

Annemijn Heijstek - Ons Boeken Bartje

Annemijn Heijstek - Ons Boeken Bartje

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?
In mijn handbagage stop ik altijd mijn e-reader (duh!) en mini flesjes die ik vul met mijn favo producten. Ik moet er niet aan denken dat m’n koffer zoekt raakt en ik voor het slapen niet mijn gezicht kan schoonmaken en een lekker crèmepje op kan smeren.
Is je beauty routine anders op reis (en hoe is deze dan)?
Mijn badkamerkastje staat vol flesjes, potjes en spraytjes. Die kan ik natuurlijk niet allemaal meenemen op vakantie dus probeer ik een kleine selectie te maken, die vaak alsnog te groot blijkt te zijn. Volgende keer neem ik écht minder mee, beloofd! In de zomer smeer ik elke dag trouw spf50 op m’n snoet (in de winter spf30) en dat helpt enorm goed tegen mijn pigmentatie. En ik smeer mijn huid na een dagje zonnen altijd in met Nuxe body oil. Ruikt heerlijk en zorgt ervoor dat m’n kleurtje lang blijft!
Favoriet Parfum?
Gypsy Water van ByRedo is mijn favoriet, maar onlangs ontdekte ik Moon Fiction van Other Stories. Stuk leuker geprijsd en ook erg lekker!
Nog make-up blunders en/of wijze lessen?
Vroeger smeerde ik standaard een te donkere foundation op mijn gezicht zodat ik een ‘lekker kleurtje’ had. Geen aanrader. Nu heb ik twee verschillende tinten foundations: een lichtere voor in de winter en een iets donkerdere voor in de zomer, voor als mijn gezicht al kleurtje heeft. Nooit meer oempa loempa vibes.

Lotte van Zijl - Hallo Rotterdam en hello Canada

Lotte van Zijl - Hallo Rotterdam en hello Canada

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?
Ik vind droge lippen heel vervelend, dus in mijn tas vind je altijd een lippenbalsem.
Is je beauty routine anders op reis (en hoe is deze dan)?
Ik heb zowel thuis als op reis geen uitgebreide beauty routine, maar waar ik thuis vaak een masker, serum of make-up opdoe, draag ik op vakantie vrijwel nooit make-up, maar wel altijd SPF. In de avond doe ik vaak alleen mascara en een subtiele lippenstift op. Lekker naturel dus!
Wat zijn je favoriete zomer en/of vakantie beautyproducten?
Ik vind het in de zomer en op vakantie vooral heel lekker dat ik alleen SPF en lippenbalsem gebruik. Dan zorgt die bruine teint toch wel voor een frisse, uitgeruste look. De zonnebrand van Caudalie kun je ook gebruiken voor je haar, dat vind ik met mijn geblondeerde lokken heel fijn!
Favoriet parfum?
Ik switch vaak tussen parfums en draag nu regelmatig die van de Authentic Beauty Concept.
Nog make-up blunders en/of wijze lessen?
Haha ja, vroeger wilde ik wel van alles uitproberen. Zo zat ik een keer uren voor de spiegel met YouTube filmpjes om eyeliner op te doen, met zo’n wing. Toen ik uiteindelijk tevreden was met het resultaat, besloot ik toch echt de deur uit te gaan met mijn nieuwe look. Aangekomen op school schoten mijn vriendinnen keihard in de lach, omdat die ‘wing’ haast mijn hele ooglid bedekte. Die eyeliner heb ik op de wc maar meteen weggepoetst. Sindsdien houd ik het maar veilig bij mascara 😉

Caroline - Frankrijk represent

Caroline - Frankrijk represent

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?
Mijn lip palletes van Rouje. Het doosje alleen is al prachtig en er zit een spiegeltje in en 4 kleuren lippenstift die je ook als rouge kan gebruiken. 
Is je beauty routine anders op reis (en hoe is deze dan)?
Ja, op vakantie draag ik overdag geen make-up maar alleen dagcrème, rozen van Dr Hauska.
Wat zijn je favoriete zomer en/of vakantie beautyproducten?
De Weleda skin food body lotion. De zon droogt mijn huid altijd erg uit en deze is zo fijn, lekker vet en gemaakt van natuurlijke ingrediënten en ruikt lekker fris.
Favoriet parfum?
Malibu party on the bay van Simone Andreoli is mijn absolute favoriet! Heerlijk fris met een vleugje kokos.
Nog make-up blunders en/of wijze lessen?
Less is more! Soms zie ik van die jonge meiden vol geplamuurd op het strand, heel vreemd vind ik dit! Belangrijker is dat ze goede zonnebrand gebruiken.