29 april 2020, door Maartje

Barts Beest(enboel!): zo blijven de binnenblijfbeestjes ook blij

29 april 2020, door Maartje

Barts Beest(enboel!): zo blijven de binnenblijfbeestjes ook blij

Bart blijft binnen. Maar niet alleen Bart: ook het beestje! Voor ons is het natuurlijk wennen om ineens zoveel thuis te zijn, maar wat dacht je van de huisdieren? Alle honden en katten hebben ineens niet elke dag meer het rijk voor hen alleen, en dat is best een beetje gek. En hartstikke gezellig. En gek. Afijn, you get the point. Natuurlijk willen we alleen het allerbeste voor onze liefste natte neuzen, vandaar paar leuke activiteiten die je kunt ondernemen met je hond (of hele actieve kat) om er zo een feestje van te maken met elkaar:

Verstop de beloning

Verstop de beloning

Dit is één van onze favoriete spelletjes want het is een top work-out voor lichaam én geest. Verstop eerst een paar snoepjes terwijl je hond (of kat) toekijkt. Zo snapt hij het concept. Heeft hij ze allemaal gevonden? High paw! Verstop nu de snoepjes zónder dat je hond het ziet. De snacks van veel dierenvoer heeft een heerlijke geur (soms ook niet, maar meestal wel). Door de geur weet het dier de snoepjes te vinden. Wedden? En nu een extra challenge. Wees creatief en stop bijvoorbeeld een paar snoepjes in een leeg wc-rolletje (we weten dat je er veel hebt!) of in een bloempot.

Brain games

Brain games

Brain games zijn de max. Ze houden je hond bezig én ze trainen zijn brein. Zin in een paar rondjes balletje-balletje? Dit spelletje is hilarisch: je hebt er 3 bekers en wat snoepjes voor nodig. Stop, terwijl je hond het ziet, een snoepje onder één van de bekers. Haal daarna de bekers door elkaar en laat je hond raden onder welke beker het snoepje verstopt zit. Simpel maar lachen gegarandeerd!

Hindernissenparcours
Een hindernissenparcours is makkelijk te maken en super leuk voor je hond! Verzamel een paar voorwerpen waar hij over kan springen. Zoals een schoendoos of 2 wasmanden met een stok ertussen. Zet er dan ook een paar dingen tussen waar hij onder of door kan lopen. Een stoel of een hoelahoep zijn ideaal. Klaar? Start! Beloon je hond met een lekkere snack telkens hij een hindernis overwonnen heeft.

Deze tips werden mede mogelijk gemaakt door Edgard & Cooper. Tijd met je huisdier doorbrengen én iets goed doen voor de wereld en natuur, dat is natuurlijk extra leuk. Hoe je dat kan doen? Met de voeding van Edgard & Cooper! Ken je ze al? Het eerste merk in de wereld dat brokken heeft ontwikkeld met 100% vers vlees (i.p.v. vleesmeel) en ze gebruiken ook alleen verse groenten en fruit, wel zo lekker. Daarnaast zijn alle verpakkingen volledig plasticvrij en daarmee 100% biologisch afbreekbaar, ze maken liever vrienden dan plastic. Over vrienden maken gesproken: 10% van de winst van Edgard & Cooper gaat naar het goede doel, zo heeft niet alleen ouw huisdier een lekker bakkie eten, maar ook honden en katten die het minder goed getroffen hebben. Iedereen blij!