25 december 2018, door Maartje

Barts Best of: de dag starten in Parijs – koffie en ontbijt

25 december 2018, door Maartje

Barts Best of: de dag starten in Parijs – koffie en ontbijt

O, over heerlijke hotels gesproken: bij vrijwel alle hotels kun je, ook wanneer je er niet slaapt, voor een heel oke bedrag aanschuiven voor het ontbijt(buffet). Op die manier heb je, ook als je bijvoorbeeld AirBnB-ed of voor een niksig hotelletje hebt gekozen (wat ook echt heel begrijpelijk is), wel een van de belangrijkste lusten van een hotel! Bij deze nieuwe bijvoorbeeld. Of/ en pak vooral deze lijst er nog even bij: 20 x hotels in Parijs.

Fragments Paris

Fragments Paris

Eersteklas koffie zonder fratsen en zonder de linksgedraaide-drooggeklopte-sojamel-opties die het leven – eerlijk is eerlijk – alleen maar lastig maken. De granola met yoghurt van Fragments is in het bijzonder bijzonder populair, net als de avocado on toast. Relaxed is het er, ondanks de drukte (want dat is het meestal ook, vooral in het weekend dus doe als de locals en ga door de week) en de locatie in Le Marais is wat je noemt spot-on.

Foto werd genomen voor Little escapes net over de grens (het boek bestellen doe je HIER) door de beste Sopia a.k.a. Unfolded / Paris Unfolded

Ob La Di Parijs

Ob La Di Parijs

Ob-La-Di moet wel het meest gefotografeerde koffie- zaakje van Parijs zijn. Piepklein is het er en toch… De blauwwitte counter siert nogal wat Instagram-feeds. Je zou bijna vergeten waarom we hier zijn. Ah, vanwege de steengoede koffie en de dito zoete koek natuurlijk. Ondanks – of zou het dankzij zijn? – al het gefotografeer.

Season Parijs

Season Parijs

Wie van een stevig ontbijt houdt (me me me!), mag bij Season aanschuiven, zelfs als je tafelgenoot liever yoghurt, croissant en een o zo populaire (in mijn optiek zwaar overgewaardeerde) aciabowl blieft – dat hebben ze namelijk ook bij het no bullshit Season. Al schuif ik er dus het liefst aan voor de stapel in plakkerige stroop gedrenkte pannenkoeken met bacon en vers fruit. Of voor de pastramisandwich die zich misschien eerder voor de lunch leent… Maar hé, je moet nog een hele dag, non? Fikse porties zijn het, stuk voor stuk, en dat is net zo fijn als lekker. Met de locatie, midden in le haute-Marais, is overigens ook helemaal niks mis. Te druk? Kan zomaar voorkomen. Maar er is nog een verdieping (verrassing) en om de hoek opende een Season-take-a-way-lokaal. Ook om de hoek: PNY voor burgers en The Broken Arm voor (eveneens) koffie en een nieuwe kleer. Never gets old.