5 oktober 2018, door Maartje

Barts Best of Rotterdam, de (nieuwe) plekjes die je niet mag missen

5 oktober 2018, door Maartje

Barts Best of Rotterdam, de (nieuwe) plekjes die je niet mag missen

Zo opende er onlangs in het immer gezellige Oude Noorden nog eettentje Wes. Dat is zo gezellig als het klinkt. En lekker ook. Maar er is meer! Een heleboel meer. Lees je hier onder van alles over.

15 x Nieuw in Rotterdam

15 x Nieuw in Rotterdam

Stiekem was het nog niet zo heel lang geleden dat we Rotterdam ‘deden’, een paar dagen achter elkaar. We komen er graag. En vaak. Hebben er zo gezegd vrinden gemaakt. Dikke pret. Tsja. En dan resulteert dat best wel eens in een lijstje met leuke adressen. Zo geschiede en het vorige resultaat vind je hier. Zo één om nog even te bewaren, al zeggen we het zelf: 15 x nieuw in Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam

We nemen aan dat we niemand meer uit hoeven te leggen wat de Foodhallen zijn? Toch? De drie ondernemers die in Amsterdam hun Foodhallen opende – een keihard succesverhaal – deden het trucje nog eens dunnetjes over in Rotterdam. Iets dunnetjes-er wel hoor: de Rotterdamse Foodhallen, een verzameling van de meest smaakvolle (op alle gebieden) horeca-ondernemers (vaak ook jonge ondernemers zonder eigen restaurant) onder 1 dak is in de Maasstad wel een stukje kleiner uitgevallen dan in Amsterdam. Is niet erg! Maar dat je het weet. Verder is het een woestaantrekkelijk bal, op alle fronten. En lekker! Het is de mannen wederom gelukt om een gezellige en verrukkelijke verzameling te maken. Mocht je nu letterlijk geen stap meer kunnen zetten… Geen enkel probleem: je kunt binnendoor wandelen naar Room Mate Bruno. Het nieuwe kleurrijke hotel staat net als de Foodhallen op de Rotterdamse Kop van Zuid (zo leuk hier) en high five-de met de Foodhallen zodat je zelfs als het buiten guur is, aan kunt schuiven.

"

En dan resulteert dat best wel eens in een lijstje met leuke adressen. Zo geschiede en het vorige resultaat vind je hier. Zo één om nog even te bewaren, al zeggen we het zelf: 15 x nieuw in Rotterdam

"

Hotel The James

Hotel The James

Hotel The James staat midden in het centrum, vlakbij de Coolsingel. Het driesterrenhotel kent alle luxe en comfort die je mag verwachten zonder overbodige weldaad. Geen zwembad. Geen in-house restaurant. Geeft niks. Lees meer: The James

De Gele Kanarie

De Gele Kanarie

Nog zo’n Rotterdamse aanwinst: De Gele Kanarie. Al is het alleen al omdat je van grote gezellige gewoon-goed kroegen nooit genoeg hebt. De Gele Kanarie is zo’n kroeg die zomaar bruin had kunnen zijn (alsin: bruine kroeg) wat betreft gezelligheid. Echter is de nieuwe zaak giga-groot, stroomt het hoekpand vol met licht dankzij ramen overal, is het kleurgebruik lekker fris van nu (zonder het overdreven aanstellerige dat je nu wel erg veel ziet… En we dus eigenlijk niet zo nodig meer blieven) en het terras is, als de zon zich ook maar een heel klein beetje laat zien, de plek waar je in het Rotterdamse wil hangen. Het menu is café-stijl. Fijn. De bierkaart gigantisch. Ook fijn. O, ook goed om te weten: De Gele Kanarie is gedaan door de mensen achter Weena en Bokaal, beide Rotterdamse aanraders met bewezen diensten (en Hij zag dat het goed was).

Louise Petit Restaurant

Louise Petit Restaurant

Hier al vaker gezegd op de site: we loven Brasserie Pierre in Rotterdam. Een klassieker en als je nog nooit geweest bent, mag dat gewoon nog altijd een keertje: een Franse brasserie zoals die bedoelt is. Maar onze Pierre (Piet waarschijnlijk) krijgt concurrentie van Louise (Loes – dat is echt zo). Louise Petit Restaurant zit tegenwoordig aan de Veerhaven, wat sowieso al een vakantie-esk stukje Rotterdam is. Aan het verstopte water (moet je weten) opende de nog maar 21-jarige Loes (zei ik toch) haar Franse restaurant. Oesters. Viognier. Terrine de foie gras. Escargot. Steak tartare. Zoals het heurt.

"

Ook er weer even bijpakken: 12 x een zondags ontbijt in Rotterdam

"

Hotel Room Mate Bruno Rotterdam

Hotel Room Mate Bruno Rotterdam

Het stond hierboven al: het Room Mate Hotel in Rotterdam teamde met de nieuwe Foodhallen, wat sowieso al een reden is om hier te gaan logeren. Maar er is meer. Lees maar: Room Mate Hotel Rotterdam

Pleur Rotterdam

Pleur Rotterdam

Dattie ff lekker oppleurt geldt zeker niet voor het nieuwe Pleur. Die naam komt namelijk van bakkie Pleur. Op z’n ras-Rotterdams. Dat is dan ook wat je haalt bij Pleur: koffie van Rotterdams meest geliefde koffiebranders Man met Bril. Al is dat zeker niet het enige waarvoor je bij Pleur terecht kunt: ook voor je betere portie pleuriszooi! De woorden van Pleur hoor, niet (perse) de mijne. De zaak staat namelijk lekker rammetje vol met vintage. Een allegaartje waar je uren zoet mee kunt zijn. Alles wat je ziet is te koop. Prima plekje voor een kletspraatje ook.

Dudok in het Park Rotterdam

Dudok in het Park Rotterdam

Eén van onze absolute topfavorieten in Rotterdam is Parquit, een heerlijke zomerse plek in Het Park onder de Euromast waar het vooral met mooi weer heerlijk is, maar waar je even goed tijdens een grauwe dag een warm bakkie kunt scoren. Maar Parquit heeft concurrentie gekregen en wel van een Rotterdamse top-klassieker: Dudok. Grand Café Dudok geeft Rotterdam al jaren smoel en de Rotterdammers de beste appeltaart. Een Grand Café zoals een Grand Café bedoeld is. Lekker bruin, altijd rumoer, gewoon gezellig. Dat bruine maakte in Het Park plaats voor lichte tinten en groene planten: een plaatje! Het onvervalste Dudok-gevoel bleef (it’s a classic) maar kreeg een chique upgrade waardoor Dudok in het Park niet alleen een aanrader is voor een uitgebreide lunch na een frisse neus in het park, maar ook je reinste trouwlocatie. Het is maar een suggestie… Niet verder vertellen, voor het heel 2019 vol zit.

Beeld via jolien_ylg