13 juli 2023, door Evi Boonstra

Barts Bruid to-be: juwelen designer Mélanie Pigeaud

13 juli 2023, door Evi Boonstra

Barts Bruid to-be: juwelen designer Mélanie Pigeaud

Dat het gezellige en superstijlvolle atelier van juwelen designer Mélanie Pigeaud een snoepwinkel vol schitterende sieraden is, wisten we natuurlijk al lang. Schilderachtig romantisch ligt het atelier aan de Amsterdamse grachten, aan de Reguliersgracht om precies te zijn. Juist, op een steenworp afstand van de drukte in de Utrechtsestraat. In haar dagelijks leven creëert Mélanie Pigeaud de mooiste verlovingsringen en sieraden voor anderen, maar onlangs werd ze zelf verrast met een mega romantisch aanzoek in Zuid-Afrika. Tijd om eens bij haar atelier langs te gaan.

Het aanzoek

Het aanzoek

Het aanzoek is een droom. Het begint allemaal met een speurtocht door het huis in Kaapstad waar Mélanie en haar vriend twee maanden verblijven. Een speurtocht naar foto’s van mooie herinneringen die het stel door de jaren heen heeft gemaakt. Per foto verzamelt ze een woord, deze woorden vormen samen een zin die naar een locatie leidt: het strand in hun zo geliefde Kommetjie. Hun favoriete plek op aarde kun je wel stellen. En daar zit hij dan, op een kleedje met een fles bubbels, twee glazen en die ene grote brandende vraag: wil je met me trouwen?

DE verlovingsring

DE verlovingsring

Nu denk je vast: how about DE ring? Hoe verras je een juwelen designer wiens tweede natuur het is om de mooiste (verlovings)ringen te maken. Ja, ook daar had die romantische vent van Mélanie aan gedacht. Hij heeft zich volledig verdiept in het proces van het maken van de ring en is op zoek gegaan naar wat hij zelf ook mooi vindt. Dit vindt Mélanie ook altijd erg belangrijk bij haar klanten; dat ze zelf een smaak ontwikkelen door haar uitleg en inspiratie. Nu merkte ze ook bij haar eigen vriend hoe leuk hij dit vond tijdens dit proces. En surprise surprise: de ring is gemaakt door Mélanies eigen team. Extra speciaal dus. Haar vriend weet immers wat een topwerk ze leveren.

Mélanies vaste diamantair maakte de ring. Een mooie, geelgouden solitair ring met een vierpoots zetting die doorloopt in de band. Met als grote eyecatcher een unieke, briljant geslepen bruine diamant. Iets waar ze zelf ook graag mee werkt voor klanten, omdat het net iets anders is dan je standaard witte diamant. Superveelzijdig en het geeft een prachtige diepte.

De bruiloft vindt waarschijnlijk pas in 2024 plaats. Het stel is nu op het gemak locaties aan het verkennen, maar wat ze precies in gedachten hebben, houden ze nog even geheim. Enorm veel ideeën en die lopen soms flink uiteen; van klein trouwen tot heel groots trouwen. In Nederland of toch in het buitenland? Maar dat maakt deze fase van verloving juist zo leuk, samen dromen, sparren en vooral genieten.

Tijdens deze voorbereidingen (en ons bezoek) probeerde Mélanie alvast een aantal beeldige outfits van Ieks Bridal uit. Een perfecte match, want Marieke van Ieks Bridal – ook zo’n kundige vakvrouw net als Mélanie – maakt met veel liefde handgemaakte bruidsjurken en andere bridal outfits in haar atelier in Amsterdam. Liselotte van Captured by Lot schoot prachtige plaatjes van Mélanie in haar atelier. Deze vakfotografe weet als geen ander hoe ze een bruid (to-be) op haar mooist vastlegt, maar ook bij branding fotografie schiet ze raak. Zeker vrouwelijke ondernemers heeft ze maar al te graag voor haar lens.

Ik vind de fase van verloving echt heerlijk. Gewoon op het gemakje samen genieten, dromen, sparren en fantaseren over onze grote dag. We hebben geen haast en dat voelt zo lekker, alles op z’n tijd! – Mélanie

Melanie Pigeaud Verlovingsringen

Atelier: Mélanie Pigeaud
Ringen & Sieraden: Mélanie Pigeaud
Fotografie: Captured by Lot
Kleding: Ieks Bridal
Styling & Planning: By Evi Bespoke Events