18 februari 2023, door Maartje

foodtrucks op je bruiloft

18 februari 2023, door Maartje

foodtrucks op je bruiloft

Kijk, een foodtruck op je bruiloft is misschien niet het meest originele idee dat er is, maar laten we je allereerst de belangrijkste tip vertellen voor het voorbereiden van je bruiloft: leuk/ fijn/ goed/ lekker trumps origineel! Ha! En er is weinig leuk/ fijn/ gezellig/ beter dan verrukkelijk eten uit een heerlijke foodtruck. Bovendien nemen de luitjes van de foodtruck hun keuken mee, en achteraf alle rotzooi weer mee naar huis. Plus: instant festival vibes.

Om je door de bomen het bos te laten zien, geven we er drie die wij leuk/lekker/opvallend vinden. Knussig, lekker low key, perfect voor je bruiloft.

Bar Biga

Bar Biga

Een beetje van het Franse platteland (met dank aan een te gekke omgebouwde oude paardenkar) en een beetje van het beste van Italie (op het menu. Pizza! Pasta! Espresso!): dat is nou precies wat we willen voor onze zomerbruiloft en laat foodtruck Bar Biga dit nu written all over the place hebben. Pas net van start, geen ervaring, volop enthousiasme: en zo beloofd het blauwe busje niets dan goeds.

Bar.Biga

Capri Pizza

Capri Pizza

Pizzaaaa. We say pizzaaaaa. We houden het nog even bij pizza. Houtoven gebakken, dat natuurlijk wel. Ja, er zijn tig keuzes. Wij houden het op twee, die van Old Scuola en van Capri Pizza. We lichten die van Capri Pizza toe: toegegeve, de website is wel echt wat minder (kunnen we niks aan doen). Maar de totaal schattige truckjes waaruit de pizza’s worden getoverd, die maken alles goed. Capri Pizza heeft meerdere foodtrucks trouwens. Ook voor pasta of hotdogs (maar nee, hotdogs doen we niet aan op een bruiloft. Toch?). Mocht je deze trucks niet zo waarderen, Old Scuola is je antwoord.

Watt Foodtruck

Watt Foodtruck

Mocht je denken, natuurlijk wil ik wel hotdogs op mijn bruiloft. Dan kan je dat bij Watt aangeven. Ze maken ze zo voor je. Vanuit die foodtruck dus. Hotdogs, tortilla’s of champagne met oesters. Doe ons dat laatste maar. Watt is een busje dat 100% elektrisch is. De truck is gemaakt door studenten van de Hogeschool van Rotterdam en cateraar Ma Guise. En Linde en Iris runnen de toko(truck). Alles is bespreekbaar met de dames! Deze milieu verantwoorde gezelligheid wil je op je bruiloft.

Grill'n Smoke

Grill'n Smoke

We hoeven je niet echt te vragen wat ze doen, gezien de naam. Deze foodtruck grilled en smoked tot je erbij neervalt. Van die volle buik. Vol van het duurzame vlees en de eerlijke groentes die supervers bereid zijn voor je. Voor een gegrilde kreeft deinzen ze ook niet terug. En dat doen wij dan heus ook niet. Vooruit. En de groentes komen dus zo van de boer. They know all about korte lijntjes dus. Bruidsmenu valt met ze samen te stellen. Ook doen ze twee keer per jaar een proeverij in Alphen aan de Rijn voor aanstaande bruidsparen. Sympathiek wel.

grillnsmoke.nl

Ministerie van Geluk

Ministerie van Geluk

Alleen al vanwege de naam – Ministerie van Geluk, wat wil een mens nog meer op zijn bruiloft – zijn we groot fan van deze foodtruckclub. En dat niet alleen: er wordt hier helemaal plant based gekookt, en lekker dat dat is!

Meer info via @ministerievangeluk