Overwinteren in Dubai doe je bij Mysk Retreats

Overwinteren in Dubai doe je bij Mysk Retreats

Meer dan blij hoor hier - Sabrina, als expat living in Dubai, want de temperaturen zakken nu tot een gemiddelde 26 graden Celsius in de Dubai winter. Die 'so called' Dubai winter loopt vanaf mid oktober tot zo ongeveer begin april en dát is dus gelijk ook de beste tijd om af te reizen naar deze Emiraat.

Fijn ook, want met een korte vliegtijd en weinig tijdsverschil (het is daar twee uren later) zijn de Verenigde Arabische Emiraten dus echt een serieus heerlijke vakantiebestemming die je zeker niet mag missen. Wie Dubai-plannen heeft vragen we even mee te lezen, want gegarandeerd dat je bij het heerlijke De Mysk wilt verblijven during your stay.

De woestijn in trekken

De woestijn in trekken

En ben je dan hier in Dubai, skip dan die luidruchtige over gehypete plekken zoals de Dubai Marina en de Palm Jumeirah, maar trek de woestijn in. De overweldigende woestijn met zijn fotogenieke oranje terra-achtige zandduinen. Hou je ogen open voor loslopende kamelen, eindeloze vlaktes en snelwegen (met zo hier en daar dan toch gewoon opeens een vertrouwde Starbucks, tankstation of een hypermoderne hippe foodtruck zomaar in the middle of nowhere).

En boek eens een overnachting bij een van de Mysk Retreats want die zijn echt to die for:

De Mysk retreats - Mysk Al Faya

De Mysk retreats - Mysk Al Faya

Mysk al Faya Retreat is er één van de velen (Prada was er onlangs nog voor een shoot en dat snappen wij) onder het concept van Mysk Retreats. Al Faya is een exclusieve retreat met een spa, (maar) 5 hotelkamers, een geweldige pool met uitzicht en verhongeren is er geen optie door het nogal stylish restaurant The Rock.

Al Faya lijkt nieuw gebouwd, maar dat is het niet. Sterker nog, dit resort is een verantwoord architectonisch verbouwde voormalig petrol station en pharmacy uit de jaren ’60. Hele mond vol, maar met een enkele blink of an eye zie je dat de boel er waanzinnig goed is opgeknapt. Het gebeuren kreeg hier en daar een verse lik verf, de muren werden (opnieuw) gestuukt en in iedere hoek werd een uiterst zorgvuldig uitgezochte accessoire of meubelstuk geparkeerd.

 

Vertrek vroeg in de ochtend voor een tocht op je desert bike (ter plekke te huur) of voor een hike en ontbijt bij terugkomst in het restaurant, of geniet bij het kampvuur (kan flink afkoelen in de avond hier) van een BBQ en geniet van de mooiste sterrenhemel die je ooit zag.

Mysk Al Badayer

Mysk Al Badayer

De andere locatie gaat onder de naam Mysk Al Badayer en is wel nieuw gebouwd, maar compleet in Arabische stijl (met dat juiste hintje Marrakech-vibes, if you like) teruggebracht. Ook hier comfort all over the place, aangevuld met oog voor detail in iedere vierkante meter van het vertrek. Hier slaap je in een ‘simpele’ hotelkamer of kies je voor de honeymooners-optie. En als je echt uit wilt pakken tijdens de desert safari, dan ga je voor een meer dan luxe glamping desert safari tent. Mét – hoe kan het ook anders – een eigen pool en zicht op de mooiste zonsondergangen van de woestijn.

 

Mysk Moon

Mysk Moon

De echt allernieuwste retreat van de Mysk heet Mysk Moon en is zojuist geopend (begin november 2021 speaking) en heeft hypermoderne, zeg maar gerust super-de-luxe, ingerichte dome tenten omringd door de zandheuvels van de woestijn. Alsof je in zo in een sci-fi achtige film bent beland op Mars.

Mysk Hotels

Kortom, en je moet zelf weten hoor, maar echt, de VAE zijn een niet te missen upcoming zon-zekere wintervakantiebestemming.