11 februari 2020, door Maartje

Barts (mini) Boekenclub: De beste tip voor een lange rit is de app Snelweg Sprookjes

11 februari 2020, door Maartje

Barts (mini) Boekenclub: De beste tip voor een lange rit is de app Snelweg Sprookjes

Soms doet een groot merk gewoon zulke goede dingen, dan moeten we er wel over schrijven. Zoals Volkswagen die met Snelweg Sprookjes komt. Een concept dat we zelf hadden willen bedenken: interactieve luisterverhalen voor onderweg, samengesteld met de beste kinderboekenschrijvers van Nederland. En het is écht zo: een rit op de snelweg veranderd in een, zoals Volkswagen het zelf noemt 'fantastisch avontuur'. Door slimme technologie past ieder verhaal zich namelijk automatisch aan op jullie route.

Snelweg Sprookjes

Snelweg Sprookjes

Er zijn vier sprookjes te beluisteren, herstel, te beleven: Joekeltje, een mensje dat iemand zoekt om mee te spelen. Shteinpoist en Tic: Twee aliens onderzoeken de wegen op deze planeet. Ze vragen zich af of de mensheid niet gewoon moet worden uitgewist – zijn mensen de moeite waard? Commandant Shteinpoist en kapitein Tic doen hun uiterste, buitenaardse best om hier een redelijk antwoord op te vinden. De Waarschuwertjes: PAS is een jong Waarschuwertje. Dat is zo’n stemmetje in je hoofd dat zegt: even uitkijken! Samen met haar opa OP gaat PAS op reis om haar Waarschuwer-diploma te halen. Mogen ze een stukje met jou meerijden? En onze favoriet: Turbo Gerrit, een grappige fruitvlieg op weg naar de maan. Maar, de maan is ver en Gerrit is klein. Dus zoekt hij langs de snelweg vriendjes en objecten die hem kunnen helpen. Zal het Gerrit lukken?

Waarom doet Volkswagen dit? Nou, het merk blijkt dit jaar partner van de Nationale Voorleesdagen. Een jaarlijkse campagne gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Vinden we mooi, steunen we graag en we schreven deze post dan ook – uiteraard – niet gesponsord (een opmerking die we voelden te moeten maken ivm het grote automerk).