6 april 2020, door Maartje

je nieuwe beste vriend voor alle thuisblijvertjes: Cinetree Kids

6 april 2020, door Maartje

je nieuwe beste vriend voor alle thuisblijvertjes: Cinetree Kids

Had ons verhaal over het sympathieke en inspirerende Cinetree al gelezen, het filmplatform, opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom? Kijk hier maar even. De videodienst selecteerde namelijk een top-aantal films die ze je, gewoon omdat het lief is en deze fucked up tijd best wat extra liefde kan gebruiken, gratis laten kijken. Dat is fijn, maar nog leuker is het dat ze nu ook Cinetree Kids aan het assortiment hebben toegevoegd. Dat is precies zoals het klinkt: de mooiste en beste films voor kleintjes.

(de foto hiernaast is een filmstill uit ‘Ma Vie de Courgette’ Cineart Nederland)

Lancering Cinetree Kids

Lancering Cinetree Kids

De lancering van Cinetree Kids stond al even op de planning maar werd – alleluja – naar voren gehaald nu veel gezinnen noodgedwongen thuis zitten. Net als bij het Cinetree voor Grote Mensen, worden bij Cintree Kids de films uitgezocht door bekende en minder bekende mensen met een voorliefde voor (en vaak ook een beetje extra verstand van) films hebben. Voor Cinetree Kids zijn dat onder andere curatoren zoals Maan, Dieuwertje Blok en rapper en kinderboekenschrijver Pepijn Lanen.

Het filmplatform biedt maandelijks een selectie films en documentaires met inspirerende en maatschappelijke thema’s, en nu dus ook een speciale programmering voor kinderfilms: iedere zaterdagochtend staat er een nieuwe familiefilm op het platform klaar.

Bij de start komen er meteen vijf films online zoals Ja Zuster, Nee Zuster, Minoes, Ernest e Celine, Ma Vie de Courgette en documentaire de kinderen van Juf Kiet.

Filmliefhebbers kunnen via Cinetree.nl een lidmaatschap afsluiten voor €7,99 per maand. Daarmee heb je iedere maand toegang tot de selectie films die samen met curatoren zoals Carice van Houten, regisseur Sam de Jong en Jennifer Hoffman worden samengesteld. Cinetree Kids is standaard in dat lidmaatschap opgenomen.