23 november 2022, door Sanne Carbaat

Bartventskalender donderdag 24 november 2022: win een World of Trudon Afternoon Tea voor twee met champagne bij het Waldorf Astoria in Amsterdam

23 november 2022, door Sanne Carbaat

Bartventskalender donderdag 24 november 2022: win een World of Trudon Afternoon Tea voor twee met champagne bij het Waldorf Astoria in Amsterdam

Oh, maar deze is leuk! In het prachtige Waldorf Astoria in Amsterdam kun je deze prijs winnen en dat is me toch een toetje. Je vindt het Waldorf in zes grachtenpaleizen uit de zeventiende en achttiende eeuw aan de Herengracht. Midden in het UNESCO gebied van de stad en overal een steenworp vanaf (ook van het station dus, mocht je niet in Amsterdam wonen) en echt zo'n oh-daar-wil-ik-al-heel-lang-heen of daar-wil-ik-snel-weer-terug-plek. Je kunt er naar de Guerlain Spa, eten in Spectrum (twee Michelinsterren) of heel goed Afternoon Tea-en.. Ok, daar gaan we even wat dieper op in.

 

Afternoon Tea is zo'n heerlijk typisch Engelse traditie, waar je aan het einde van de middag een kop goede thee pakt met wat lekkers erbij. Nu zou het Waldorf het Waldorf niet zijn als ze niet extra uit zouden pakken. De Afternoon tea wordt geserveerd in Peacock Alley (in het Waldorf) en is een soort van mix tussen Alice in Wonderland wonderfuls en het klassieke van het überEngelse Downton Abbey. Of nog beter gezegd: in een tijdmachine en neerstrijken met het Franse Trudon in het Ottomaanse Rijk.

In november gaat er iedere dag een Bartventdeurtje open, dus iedere dag kans op hele leuke prijzen! Kijk hier wat er achter het deurtje van vandaag zit! Knock, knock: what will the Bartvent of today be? 

Wat je kunt winnen

Wat je kunt winnen

Trudon is een Frans kaarsenmerk, en wel de oudste ter wereld. Zowel het Waldorf Astoria en Trudon gaan terug naar de zeventiende eeuw, en slaan nu, 400 jaar later, de handen ineen voor de World of Trudon Afternoon Tea. En die kun jij winnen! Oui, met een glaasje champagne, bien sur.

De Chef en de Patissier van het Waldorf Astoria lieten zich inspireren door de geuren van de kaarsen door de geschiedenis van Trudon heen en dan heb je een Afternoon Tea waar je u tegen zegt: een sigaar van rund en gerookte as, huisgemaakt briochebrood met foie gras en appelreductie en natuurlijk (je kunt het maar natuurlijk noemen) een eetbare kaars gemaakt van appel, citroen, gember en munt. Dit is slechts een kleine greep uit al het moois dat Team Waldorf aan tafel komt serveren, maar we wilden je alvast even lekker maken! Alle onderdelen van de Afternoon Tea zijn geïnspireerd op grote namen uit de geschiedenis (wist je dat vol-au-vent met truffel het lievelingsgerecht van Napoleon was? Nee? Bij deze (en staat natuurlijk op het menu)).

Dit wil je toch winnen (en proeven!).

Nog niet ingeschreven?

Schrijf je dan hier in!