België1 augustus 2020, door Maartje

Een plaatje aan de Belgische kust: B&B 95 Lissewege, Belgie

België, 1 augustus 2020, door Maartje

Een plaatje aan de Belgische kust: B&B 95 Lissewege, Belgie

Smullen deden we toen we de foto's van onze IG vrinden @Yes_Wim ofwel het travellende duo Vanessa en Wim voorbij zagen komen. Wáár zijn jullie?! Daar moesten we het fijne van weten: een B&B die ons meteen aan B&B Bea deed denken, een andere Vlaamse topfavoriet aller tijden die je iets verderop (zo bleek dus) vindt. Maar nee, dit was toch echt een andere: B&B 95 Lissewege bleek het onderwerp van gesprek, een waanzinnig vakantiehuis verstopt tussen de populaire, mondaine kustplaatsen Knokke-Heist en Blankenberge. In Lissewege dus. Je wist niet dat je erheen wilde, tot nu.

B&B 95 Lissewege in het groen én aan de kust

B&B 95 Lissewege in het groen én aan de kust

HS Plus Design heet de URL van B&B 95. Dat lijkt verwarrend maar dat valt alles mee hoor: de bed and breakfast B&B 95 is gewoon een gevalletje ‘by hsplusdesign’. En dat design is nogal goed gelukt!

Aan de kust zeiden we, maar dat moet je niet al te letterlijk nemen: Lissewege is weldegelijk aan de kust gelegen maar de blinkende parel die B&B 95 is, ligt verscholen in de Lisseweegse polders. Je huurt er een suite met aanpalende badkamer voor twee, of – en datis natuurlijk het allerleukst – gewoon het complete huis. Wat je dan hebt? Twee suites en tal van bijzondere ruimtes. Een zwembad (of eigenlijk noemen ze het een zwemvijver, is ook goed)! Een gouden keuken! Een waanzinnige woonkamer! Uitzicht op niets dan moois en smaakvols overal…

Het huis werd ingericht met alleen de mooiste stukken van de mooiste designlabels (bank gespot mogen we hopen?), unieke stukken en tal van prachtige (jaloersmakende) vintage vondsten. Inspiratie overal. Voeg daar nog wat hedendaagse kunstwerken aan toe en je krijgt een uniek logeeradres.

Saai? Echt niet. Op de fiets ben je zo in het centrum van het charmante Lissewege en het strand van Zeebrugge of Knokke. Ook Gent en Catzand zijn dichtbij (maar dan met de auto).

B&B 95