2 juli 2020, door Barts Boekje

Een soulful summer staycation in het Belgische Niel: Maison Jackie Niel is je adres

2 juli 2020, door Barts Boekje

Een soulful summer staycation in het Belgische Niel: Maison Jackie Niel is je adres

Wie België zegt, denkt al snel aan de kust of Ardennen. Of aan het gezellige Gent of hippe Antwerpen. Maar ook tussen die bekende plekjes in valt heel wat moois te ontdekken. In Niel bijvoorbeeld, waar je sinds kort terecht kan voor een soulful summer staycation bij Maison Jackie. 

Over Jackie Bohèmes L’Appartement Jackie hadden we het eerder al, maar eind 2019 opende het alter ego van de Vlaamse Ellen Wauters een tweede pareltje in het Antwerpse Niel. Maison Jackie huist in een voormalig klooster en werd minstens even stijlvol ingericht dan z’n oudere zusje. Deze zomer kan je er terecht voor een soulful summer staycation. Genieten in een prachtige home away from home, in een onbekende groene long van het Vlaamse Scheldeland. 

Maison Jackie Niel

Maison Jackie Niel

De benedenverdieping van Maison Jackie doet oorspronkelijk dienst als eventlocatie maar werd voor de gelegenheid omgetoverd tot gastenverblijf in een veilige bubbel. Het huis is een oase van rust en ‘modest luxury’, zoals Jackie Bohème het zelf omschrijft. De ruime benedenverdieping met open keuken en leefruimte, badkamer en aparte slaapkamer heeft plaats voor twee personen. Het zonovergoten terras met zicht op de tuin nodigt je uit om urenlang te lezen in de lounge. En wie graag de natuur intrekt, kan z’n hart ophalen in de verschillende natuurgebieden in de buurt. Mis je toch het stadsleven? De waterbus brengt je in geen tijd tot in het bruisende centrum van Antwerpen. 

Jackie Bohème sloeg verder ook de handen in elkaar met Annelies Deleu, oprichtster van Nectar Food Studio en de vaste chef in Maison Jackie. Op een vooraf afgesproken idyllisch plekje in de velden of het bos, zet Annelies een paradijselijke picknick klaar met verse seizoensalades, dips, zoetigheden en huisgemaakte kombucha. En ook in de tuin van Maison Jackie kan je je voetjes onder tafel schuiven voor een culinair driegangendiner. 

 

 

Van je verblijf een volledig soulful experience maken? Dan zijn er ook de growth experiences van Built For Endurance. Boek een breathing session of dompel jezelf – letterlijk – onder in een ijsbad en ga als herboren weer naar huis. Oprichter Lieven Van Linden is gecertificeerd Wim Hof instructeur en gidst je op een veilige manier door deze unieke ervaring.

 

Dorpsstraat 36, Niel. Verblijven in Maison Jackie kan vanaf 165 EUR per nacht (minimum 2 nachten) inclusief licht ontbijt. jackieboheme.be/maison/staycation-experiences/