België, Knokke10 augustus 2019, door Maartje

Het perfecte verblijf: Bea B&B in het Vlaamse Knokke-Heist

België, Knokke, 10 augustus 2019, door Maartje

Het perfecte verblijf: Bea B&B in het Vlaamse Knokke-Heist

Het is sowieso een feest om richting Knokke te rijden: je passeert de witte kusthuizen van de rijkelui, ziet de zee, ruikt de zilte lucht en de oude chic van de kust- plaats hangt in de lucht. Vervelen onderweg hoeft niet: Porsches tellen is een prima tijdverdrijf. Een en ander wordt alleen nog maar beter wanneer het logeeradres van de Belgische Bea Mombaers (onthoud die naam) het eindstation is.

B&B Bea, Knokke-Le Zoute

B&B Bea, Knokke-Le Zoute

In een stijlvolle villaboerderij met rieten dak, in een groene buitenwijk van de badplaats Knokke – het chique Knokke-Le Zoute, een klein stukje wandelen naar de zee – vind je het beeldschone, eclectische gastenverblijf B&B Bea. De eigenaresse is dus Bea Mombaers die naast haar prachtige B&B ook interieurzaak Items runt. Bea’s B&B is de showroom van die winkel: een aaneenschakeling van kunst, vintage, iconische designstukken en ontwerpen van Bea’s eigen hand. De gezamenlijke loftachtige living, grenzend aan de tuin met zwembad, vormt de ultieme climax.

Er zijn drie kamers. De Master Bedroom met een vrijstaand bad van natuursteen en een ruim privéterras. De Mezzanine Bedroom waarin twee verdiepingen, verbonden door een groene ijzeren wenteltrap, ervoor zorgen dat je er met vier personen terechtkunt. En de terrace Bedroom – openslaande deuren wagenwijd open, neerzakken op de flamingoroze stoelen, niets meer aan doen. in de grote, gezellige keuken is, zoals het hoort in bourgondisch Vlaanderen, een zoute inval van gasten, vrienden en bekenden. Hier komt de volgende ochtend het biologische ontbijt vandaan, inclusief Belgische chocolade- pasta. Verliefd op een van de stukken in de B&B? Vraag het Bea en er is een dikke kans dat het te koop is. En anders is het de perfecte plek voor inspiratie.

Meer Knokke lees je hier