Nederland, Utrecht14 februari 2016, door Maartje

Bed and Beans, Utrecht

Nederland, Utrecht, 14 februari 2016, door Maartje

Bed and Beans, Utrecht

Het vinden van een slaapplek in Utrecht; oké. Het vinden van een bovengemiddelde EN betaalbare slaapplek in Utrecht? Een uitdaging. We houden onze vingers gekruist dat de knappe B&B's die in Amsterdam de grond uit poppen, ook naar Utrecht verhuizen, want naast een paar ontzettend fijne plekken, zoals het Mother Goose Hotel, het Eye Hotel, Daen's (daarover snel meer) en het Mary K Hotel, is er in Utrecht nog steeds niet zo veel authentieks en, tsja, gezelligs.

Gelukkig is er één vrouw die doorheeft dat Utrecht wel een fijne bed & breakfast kan gebruiken. Meet Annick. Vorig jaar opende Annick Bed and Beans, een bed & breakfast bestaande uit één appartement in het centrum van de stad.

Barts-Boekje-bed and beans utrecht 1

In de Kalverstraat, net achter de Voorstraat (waar ook koffiezaak the Village zit, o.a.) - is op de begane grond van een wit herenhuis een ruim appartement omgetoverd tot B&B. Het is geen luxe B&B, maar eigenlijk precies goed voor een nichtje (of een paar nachten) in Utrecht. De woonkamer met open keuken is minimalistisch, met veel wit, industriële lampen, een kleine tafel en witte Eames stoelen. Bonuspunten voor het goede koffiezetapparaat in de keuken (of je gaat naar the Village, dus). De slaapkamer heeft en-suite deuren naar de badkamer - met, in die badkamer, een fantastische grote inloop- stortdouche (ja, ja, ja!). De slaapkamer leidt via openslaande deuren naar de patio, de perfecte plek voor het ontbijt. Dat ontbijt zit trouwens niet inbegrepen, maar de optie is er wel (inclusief champagne! Doen dus).

Nog leuker: in de zomer gaat een overnachting (tegen betaling) gepaard met een rondvaart per sloep. Bed and Beans