48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 14-02-2016
  • Nederland, Utrecht

Bed and Beans, Utrecht

Bed and Beans, Utrecht

Het vinden van een slaapplek in Utrecht; oké. Het vinden van een bovengemiddelde EN betaalbare slaapplek in Utrecht? Een uitdaging. We houden onze vingers gekruist dat de knappe B&B's die in Amsterdam de grond uit poppen, ook naar Utrecht verhuizen, want naast een paar ontzettend fijne plekken, zoals het Mother Goose Hotel, het Eye Hotel, Daen's (daarover snel meer) en het Mary K Hotel, is er in Utrecht nog steeds niet zo veel authentieks en, tsja, gezelligs.

Gelukkig is er één vrouw die doorheeft dat Utrecht wel een fijne bed & breakfast kan gebruiken. Meet Annick. Vorig jaar opende Annick Bed and Beans, een bed & breakfast bestaande uit één appartement in het centrum van de stad.

Barts-Boekje-bed and beans utrecht 1

In de Kalverstraat, net achter de Voorstraat (waar ook koffiezaak the Village zit, o.a.) - is op de begane grond van een wit herenhuis een ruim appartement omgetoverd tot B&B. Het is geen luxe B&B, maar eigenlijk precies goed voor een nichtje (of een paar nachten) in Utrecht. De woonkamer met open keuken is minimalistisch, met veel wit, industriële lampen, een kleine tafel en witte Eames stoelen. Bonuspunten voor het goede koffiezetapparaat in de keuken (of je gaat naar the Village, dus). De slaapkamer heeft en-suite deuren naar de badkamer - met, in die badkamer, een fantastische grote inloop- stortdouche (ja, ja, ja!). De slaapkamer leidt via openslaande deuren naar de patio, de perfecte plek voor het ontbijt. Dat ontbijt zit trouwens niet inbegrepen, maar de optie is er wel (inclusief champagne! Doen dus).

Nog leuker: in de zomer gaat een overnachting (tegen betaling) gepaard met een rondvaart per sloep. Bed and Beans