Nederland29 augustus 2020, door Anna Sophie Wellink

Bed & Breakfast Puur 8a, Duizel

Nederland, 29 augustus 2020, door Anna Sophie Wellink

Bed & Breakfast Puur 8a, Duizel

Even ontsnappen uit de stad? Gewoon zin in wat quality time met je loved ones of lekker een weekendje weg? Nou, pak je auto en cross naar het altijd gezellige zuiden. En stop dan in Duizel, één van de acht zaligheden in Kempen. Want daar, ja daar, vind je B&B Puur 8a.

B&B Puur 8a

B&B Puur 8a

En die B&B? Dat is er niet zomaar één. De B&B heeft twee grote slaapkamers. Het gastenverblijf staat los van het huis van eigenaren Karin en Marco, die by the way super gastvrij zijn, de passie spat ervan af. Beide kamers hebben een eigen badkamer en een heerlijk privé terras. Hoge plafonds, zachte bedden, fijne kussens en gezellige lampjes. Wit en hout spelen de basis van het knappe interieur. Dat witte maakt het clean en strak. De houten deuren en details maken de boel juist warm en sfeervol. En juist die combinatie, die is fijn… En come on, moeten we meer over het interieur kwijt? Pictures speak louder then words…

In de grote tuin, een oase van rust, lopen en scharrelen allerlei gezellige beestjes rond. Geitjes, schapen, pony’s, kippen; de hele beestenboel. Enne, extra bonuspunten: die kippen zorgen ook nog eens voor de meest (kakel)verse eitjes ever. De tuin zelf is er ook niet zomaar een uit een dozijn. Nee, die bestaat niet alleen uit van die perfect geknipte ronde buxus planten, vooral de fruitbomen, tomatenplanten en bloemen maken van Puur 8a een verwilderde droomplek. Kronkelpaadjes, verrassende kleurtjes en de heerlijkste plekjes om even een paar uurtjes in terug te trekken.

 

Het ontbijt is compleet en nog belangrijker: heerlijk. Ook al zo heerlijk dat ‘ie s’morgens heel fijn voor de deur van de kamer geparkeerd wordt. Verse smoothie, home made granola, matchacake, uiteraard die kakelverse eitjes en zelfs eigen gebakken kokos-, citroen- en havermoutkoekjes.

Die geur van die koekjes, je weet wel als ze zo net uit de oven komen… die ruikt heerlijk. Hoeven we natuurlijk niet te vertellen. Alles, maar dan ook echt alles, wordt er met een glimlach geserveerd. Vinden we ook al zo leuk aan Puur 8a.

Even wat praktische zaken, want die zijn ook belangrijk: kids vanaf 12 jaar zijn welkom bij B&B Puur 8a. In de omgeving is genoeg te doen. Denk aan musea, wandelen, fietsen (kan je ook huren via Karin en Marco, wel zo handig) en gewoon goed genieten van de rust en ruimte om je heen (die tuin!). Wil je wat meer stadse prikkels? Binnen een halfuurtje ben je in Eindhoven.

 

In het hoogseizoen kan je bij Puur 8a verblijven als je minimaal drie nachten boekt (270 euro voor 2 personen inclusief het heerlijke ontbijt). Maar geloof ons, drie nachten is wat je (minimaal) nodig hebt om helemaal tot rust te komen. En juist dat tot rust komen is wat je wil en gaat doen bij B&B Puur 8a. Belooft.

Karin en Marco hebben een waar paradijsje gecreëerd en doen er alles aan om je een thuis-gevoel te bezorgen. Een lief kaartje bij arrivé, de open haard die voor je wordt aangestoken: al die details samen maken je verblijft bij Puur 8a écht compleet.

B&B Puur 8a