Nederland, Amsterdam20 februari 2019, door Milou Verbeke

Beerpongen in de Poolbar van de Kanarie Club

Nederland, Amsterdam, 20 februari 2019, door Milou Verbeke

Beerpongen in de Poolbar van de Kanarie Club

Die feestjes worden gedanst in de Poolbar, waar je ook terecht kunt voor een spelletje op z'n tijd. Zo kon je het zwembad al inspringen voor een potje 'The floor is lava' en is het spelletjes-assortiment nu uitgebreid met Beerpongen. Dat laatste wilde ik (Milou) als fervent spelletjesspeler én bierdrinker nou altijd nog eens een keertje spelen.

De Kanarie Club

De Kanarie Club

En dus gingen we, hop, met een groep van zes richting de Kanarie Club. Vooral op zaterdagavond gezellig druk. Voordat we naar boven liepen, deden we eerst nog even een biertje aan de bar (want ja hé, je moet toch een beetje inkomen). Daarna was het tijd voor het Beerpongen in de Poolbar boven. Voor mij de eerste keer en de zin was er (want iets met bier en een balletje in bekers met bier gooien), maar de spelregels nog wat onbekend. De beerpong tafel stond voor ons klaar in de Poolbar – wat fijn is voor alle rondvliegende balletjes – met de bierfust ernaast. 10 liter voor zes personen… Trust me, dat is best wat bier per persoon.

De spelregen bleken niet al te moeilijk: laagje bier in de bekers en om en om met de balletjes gooien totdat je ze allemaal in de bekers hebt gekregen. En iedere keer dat je raakt gooit, moet de tegenpartij het biertje opdrinken (of eigenlijk atten, maar dat kan ik sinds mijn studententijd niet meer zo goed). Betreft het spel zelf: kind kan de was doen. Drie potjes, twee schalen bitterballen en een wat meer aangeschoten staat verder zat ik helaas niet in het winnende team. Maar dat mocht de pret niet drukken; Beerpongen in de Kanarie Club is de nieuwe favoriet.

kanarieclub.nl (reserveren kan door te mailen naar tweet@kanarieclub.nl)

Een vraag aan jou!

Een vraag aan jou!

Hoe leuk het ook is: het zoeken, vinden, testen én uitwerken van de beste onafhankelijke tips kost tijd en geld. Vind je deze site de moeite waard, mogen we je dan vragen om een kleine bijdrage? Want hoewel we het heel leuk vinden om de beste onafhankelijke adressen te delen, wordt onze geïnvesteerde tijd op die manier deels betaald en kunnen we meer tips maken!

[doneren_met_mollie]