Frankrijk22 juli 2021, door Anne Abendroth

Parel van een pension: Bel Estiu in Frankrijk (Dordogne)

Frankrijk, 22 juli 2021, door Anne Abendroth

Parel van een pension: Bel Estiu in Frankrijk (Dordogne)

Frankrijk is on! Nice. Op zijn Engels bedoelen we dan he, al hebben we ook echt heel veel fijne tips in de Franse stad Nice, maar dat terzijde, want daar ging het hier eigenlijk niet over. Waar het wel over gaat? Over het land Frankrijk en dat het prachtige oord nog leuker is wanneer er knappe verblijven opduiken. Wat dacht je van logeren in een typische boerderij uit de achttiende eeuw in het mooie Périgord Noir (alleen die naam al - beeldig), een klein dorp in de Dordogne, twee uur boven Bordeaux? Sounds good, non? Bij Bel Estiu in Frankrijk ben je aan het juiste adres.

Bel Estiu

Bel Estiu

Niet alleen het verblijf zelf is prachtig; ook de omgeving is supermooi. Een paar kilometer van het verblijf vind je de middeleeuwse stad Sarlat, de Vézère-vallei en de Dordogne-vallei met zijn pittoreske kastelen. Back to the house. Je vindt het volledig gerestaureerde huis op het platteland in de Périgord Noir. De ideale plek om even achterover te leunen en puur te genieten. Niets meer en niets minder.

Oude terracotta tegels, eikenhouten vloeren, warme kleuren en vintage decoratie hier en daar. Het huis heeft boven drie slaapkamers met een eigen badkamer. Verder vind je hier een woonkamer, leeshoek, eetkamer en een ingerichte keuken om gezellig met je medefrancofielen te kletsen.

Luieren in de schaduw van een walnotenboom of in een ander stuk van de tuin klinkt niet verkeerd. Integendeel. En wat dacht je van een afkoelende duik nemen in het zwembad? Not bad. Oh en je kunt hier verblijven met twee tot vier man per kamer en als je met de familie of vrienden wilt komen, kun je alle kamers boeken voor een bonne vacance.

Bel Estiu