De beste afhaalplekken van Utrecht voor een snelle maaltijd

Nederland, Utrecht, 25 juni 2023, door Merche Ariza Gallego

De beste afhaalplekken van Utrecht voor een snelle maaltijd

We nemen je het niet kwalijk: soms heb je gewoon effe niet zo veel zin om in de keuken te staan. Of je wilt tussen de bedrijven door snel lunch halen. Snappen we heel goed. Dat is wel reden genoeg om de beste afhaalplekken van Utrecht te tippen, want die zijn er meer dan genoeg. Waar je moet zijn voor de lekkerste to go maaltijden lees je hieronder. Ondertussen blijven we Utrecht verkennen op onze ongoing food tour, dus wees voorbereid op een ge-update lijstje eens in de zoveel tijd.

Ombretta

Ombretta

Het is niet Broodje Ben of Broodje Mario die wat ons betreft de beker mee naar huis mag nemen voor de beste sandwich van het centrum van Utrecht, Ombretta is volgens ons de absolute winnaar. Deze Italiaanse winkel in de Hardebollenstraat specialiseert zich in de lekkerste producten uit Italië – van wijnen tot kazen. Zijn ze daar trots op? Absoluut. En met al die overheerlijke producten geven we ze groot gelijk.

Een sandwich bij Ombretta is niet zomaar een sandwich. De eigenaar vraagt wat je lekker vindt (alles!), om vervolgens de perfecte sandwich samen te stellen met overheerlijk crunchy brood, sla, kaas en groenten. Daar is je saaie bruine boterham met kaas niks bij.

Ombretta

Surinaams Eethuis Aarti

Surinaams Eethuis Aarti

Voor comfort food ben je op de Kanaalstraat in Lombok aan het juiste adres. De straat barst van de bakkers waar je onder andere dürüm, Turkse pizza’s en mierzoete gebakjes kan halen. Het is dan ook altijd topdrukte in de hoofdstraat tijdens de lunchpauze. Een van onze favoriete adresjes in Lombok is Surinaams Eethuis Aarti.

Voor een maaltijd voor thuis of een snelle hap to go zit je bij Aarti meer dan goed. Hun eten is dagvers en met zorg bereid, lekker pittig en vooral het ultieme comfort food op een luie dag. Onze favoriet is ‘roti vegetarisch’, maar op de menukaart staat meer dan genoeg lekkers.

Surinaams Eethuis Aarti

KEEK

KEEK

Zin in wat zoeters? In het centrum van Utrecht vind je op drie verschillende locaties KEEK – een begrip voor de foodie Utrechter. Bij de biologische bakkerij, winkel en lunchroom kun je terecht voor koffie, huisgemaakte taart, brood en/of lunch. Of je het meeneemt of daar oppeuzelt is aan jou.

Alle drie de locaties zitten vlakbij de Oude Gracht. Ver lopen vanuit het centrum is dus niet nodig. Even checken welke het dichtstbij is en op naar KEEK voor wat brandstof voor je stadswandeling. Met brandstof bedoelen we natuurlijk taart.

KEEK

Poké Perfect

Poké Perfect

Voor een poké bowl kun je ons wel wakker maken, en al helemaal voor eentje van Poké Perfect. Op een luie dag gaat er niets boven het zelf samenstellen van je bowl met alles wat je lekker vindt en dan geduldig wachten totdat het wordt bezorgd. Een betere zondagavond kunnen we onszelf niet voorstellen.

Ook leuk is het om langs Poké Perfect in de binnenstad van Utrecht te gaan (Korte Jansstraat 17-19) en vervolgens met poké bowl en al richting het park te wandelen voor een next level picknick. Stel zelf je poké bowl samen of kies voor een van de standaard bowls, waarbij er keuze genoeg is voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en veganisten.

Poké Perfect

Friet&Visje

Friet&Visje

Favoriet in de Vogelenbuurt is afhaalrestaurant Friet&Visje, en we durven met zekerheid te zeggen dat dit dé beste plek is voor fish & chips in de Domstad. Verse Vlaamse friet, kwaliteitsvis en huisgemaakte sauzen – heb je al honger? Wij zijn niet alleen in onze liefde voor Friet&Visje en het vriendelijke personeel. Met bijna 150 beoordeling scoort Friet&Visje 4,9 van de 5 sterren op Google.

Net als wij zin gekregen in wat comfort food op een luie ‘geen zin om te koken’-dag? Check dan wel even de openingstijden op Google, die kunnen namelijk nog wel wat verschillen.

Friet&Visje