19 september 2018, door Maartje

Beste vriend in huis met een baby: de LG TwinWash

19 september 2018, door Maartje

Beste vriend in huis met een baby: de LG TwinWash

Herinnert u zich dat schrijven over die hydrofiele doeken nog? Lees je hier. Maar dat is nog niet alles: soms moet die baby, zo klein als-ie is, gewoon een keer of vijf in een schoon pakje gestoken worden (want nee, een vieze baby is niet zoet of schattig, een vieze baby is gewoon een vieze baby - sorry). Vijf keer! Op één dag. Dat, plus al die doeken, alle dekentjes, alle speelkleedjes en alle andere wasbare zaken (alles uit wasbaar tegenwoordig, zelfs de bank), moeten ook gewassen worden... In comes mijn nieuwe beste vriend in huis: de LG TwinWash.

LG TwinWash

LG TwinWash

Op het moment van schrijven draaien er bij ons in huis twee wasjes. Nee, we wonen niet in een wasserette: dat komt door onze vriend de TwinWash-wasmachine van LG. Het woord zegt het al: Twin is twee. Twee wasbeurten tegelijk! Had je me een jaar geleden vertelt dat ik daar dólenthousiast over zou zijn, dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Vandaag niet meer. Want twee wasjes in één keer betekent dat we gewoon, net als vroeger, één dag per week kiezen voor het doen van al die was, ook al hebben we nu twee keer zoveel was (minstens want je eigen kleding moet dus ook vaker met een baby, zo blijkt).

Hoe dat werkt? In Jip en Janneke-termen? De gehele wasmachine is iets hoger dan de meeste wasmachines: boven heb je een ‘normale’ trommel waar ontzettend veel in past, (hoeveel precies kun je hier nalezen) maar die je niet vol hoeft te proppen want mocht je nou een keer een kleine was hebben: voordat de trommel ‘aan’ gaat weegt-ie zelf de hoeveelheid was. Het waterverbruik wordt daarop aangepast. Hallo beter voor het milieu!

De grootste pracht zit ‘m echter in de kleine lade onder de ronde trommel: deze wastrommel is speciaal voor je fijne was. Babykleertjes (ik heb een zwak voor álles van Bobo Choses en Numero 74, een prachtig merk met handgemaakte kleertjes, grotemensenkleding en alles voor in huis/ babykamer dat je met de hand moet wassen… Maar dan heb je natuurlijk geen leven meer – lang leve deze LG mini wash; zo noemen ze de onderste lade bij LG, niet in Jip en Janneke taal dus, maar nog steeds erg begrijpelijk), je mooie lingerie (we hebben een baby maar zijn nog niet uitgedroogd hoor), jouw speciale jurken en zijn dure overhemden. Deze kleinere trommel zorgt extra goed voor je bijzondere spulletjes en – geen reclamepraat hier – het is écht zo: alles blijft mooi. Veel mooier dan vroeger. Beloofd.

O! En ok, nog één praktische noot waar ik verrukt over ben: ik kom dus ALTIJD nog een kledingstuk/ lap/ whatever tegen in een kleur die nét in de trommel zit. Geen paniek: de TwinWash heeft een knop waarmee je de trommel stop kunt zetten, die ene lap er nog bij kunt mikken en dan weer door. Hoe briljant.

Het niveau van briljantie gaat nog iets verder (ja, ik ben echt enthousiast. Over een wasmachine. Shoot me now): veel mensen vroegen me (via instagram vooral) of ik al die mooie spulletjes van baby Vito voor zijn geboorte al had gewassen. Eerlijk? Nee. Want ik was als de dood dat ‘t niet mooi zou blijven. I know… Het gaat om de gezondheid van onze baby maar we hadden alleen mooie bio-merken dus het leek me dat dit wel los zou lopen. Hadden we toen de TwinWash al gehad, dan had ik het vast wel gedaan (in die Mini Wash). Daarbij komt namelijk ook nog eens dat de trommel voorzien is van een TrueSteam™ technologie die er voor zorgt dat je kleding allergeenvrij de wijde wereld weer in gaat.

Tot slot, hoewel er nog meer is maar dat zou te ver gaan, is de TwinWash dus echt bijna geruisloos. En snel. Snel en geruisloos. Erewoord. Oh, en dan stop ik: je kunt een app downloaden zodat je ‘m op afstand kunt bedienen. Zonder dollen. Toegegeven: dat doe ik niet maar het feit dat het kan vind ik prachtig.

Afijn, een heel artikel over een wasmachine… Die ik dus oprecht iedereen wil aanbevelen. Ja, het is even een investering maar zie het als een Artipoppe draagzak: die is ook niet goedkoop maar je voelt je iedere keer tof als je ‘m aandoet, en geen pakezel. Zo werkt het ook met deze machine: mijn vingers dansen bijna over de tip-toetsen (want die maken dus ook nog eens hele gezellig, niet akelig-piepende muziekjes). Dit is-ie: LG TwinWash