Trakt Forest Hotel, Holsbybrunn, Sweden - Barts Boekje

Hotel in Zweden

Trakt Forest Hotel, Holsbybrunn, Sweden

Hoewel de term hotel anders doet vermoeden is het veel meer een soort van luxe houten cabin met modern design, terwijl het ondertussen ook ontzettend z’n foresty vibe behoudt.

Zijn het boomhutten? Kisten op pootjes? Is het een hotel? Het is een combinatie van dit alles in the best way possible. Middenin een haast ongerept stukje van het intrigerende Smålandse bos in Zweden staat het Trakt Forest Hotel. Hoewel de term hotel anders doet vermoeden is het veel meer een soort van luxe houten cabin met modern design, terwijl het ondertussen ook ontzettend z’n foresty vibe behoudt. De vijf luxe forest suites die samen het ‘hotel’ vormen staan namelijk los van elkaar, op stalen poten een stukje hoger (hoogtevrees proof) en zijn met elkaar verbonden door een soort loopbrug. Op je buren na zul je hier nauwelijks mensen tegenkomen. Als je ergens tot rust kunt komen is het hier wel.

Trakt staat voor een intense, natuurlijke beleving. Jij en lievelingsmensen, en eigenlijk niemand anders, behalve al het natuurgeweld. Vijf luxe bossuites, een meer met vrolijke rode roeiboot en een dito Zweedse sauna. Heel hygge, alles.

Fun fact: de suites zijn gemaakt van hergebruikt hout, nog net op tijd gered uit de kaken van knagende kevers.

Locatie, locatie, locatie

Bomen, bomen en nog meer bomen. Dat is de omgeving van Trakt in een notendop (of in dit geval: een dennenappel). Het hotel ligt verscholen in de bossen van Holsbybrunn in de regio Småland, bijna precies tussen Malmö en Stockholm in. De suites staand op het land van Sandra and Mattias Sälleteg en hun kinderen, die het familie erfgoed al jaren in ere houden. Hier vind je rust, ruimte en natuur in overvloed. Eigenlijk hoef je helemaal niet ver van Trakt te gaan, maar mocht je toch meer van de omgeving willen zien, dan kun je met de auto onder andere naar de Holmasjön badplats of de Kleva Gruva mijn.

Het oog wil ook wat

De luxe suites gaan naadloos over in de omgeving. Al dat groen en bos kun je door je glazen pui eindeloos blijven bewonderen. De suites zelf zijn een soort enorme houten kisten op palen, en daarop staan ze niet voor niets. De architecten wilden graag een in between gevoel creëren en namen die wens nogal letterlijk. De suites ‘zweven’ tussen de grond en de bomen, zo krijg je nóg meer het gevoel een te zijn met de natuur. Daarnaast zorgen de palen er voor dat de impact op de natuur beperkt blijft. De sereniteit wordt ook in het interieur doorgetrokken door het veelvoudige gebruik van hout en linnen. ‘s Avonds de houtkachel aan en de sfeer kan niet meer stuk.

Horeca in de buurt

We horen het je denken: ‘hoe om te gaan met de combinatie afgelegen suite en een knorrende maag?’. Aangezien het Forest Hotel middenin de bossen ligt, kom je niet zo snel een goed restaurant tegen. Gelukkig begreep het team van Trakt dat de wintervoorraad van de lokale eekhoorns stelen niet perse een goed idee is en werd er een oplossing gezocht (en gevonden!). In Traktköket, de keuken, wordt allerlei lekkers en lokaal bereid. Als hotelgast mag je, mits je het van tevoren aangeeft, om 18.00 aanschuiven in the Log house voor een driegangenmenu. Verder kun je een kaasplank en drankjes mee naar je suite nemen, wordt de ontbijtmand ‘s ochtends voor je deur afgeleverd en als je wilt kun je dan ook nog een lunchpakket om mee te nemen tijdens je boswandeling bestellen.

Keffers en Kroost

Als er iemand blij wordt van de Zweedse bossen, dan is het de hond wel. Het zou dan ook zonde zijn om hem (of haar) níet mee te nemen. Wel van tevoren even informeren, want er is maar één Trakt Suite waar je hond ook mag overnachten. In het restaurant zijn honden niet toegestaan. Kids ook zeker meenemen, vinden ze alleen maar gezellig.

Naar Trakt Forest Hotel Meer foto's
Tilia Trakt Forest Hotel Zweden Sorbus Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel Zweden Salix Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel Trakt Forest Hotel Zweden Trakt Forest Hotel

Adres

Trakt Forest Hotel, SÄLLEHÄGNAD, Holsbybrunn, Zweden

Extra informatie

Inchecken: 15:00 uur
Uitchecken: 11:00 uur

Faciliteiten

a la carte ontbijt inclusief
Air conditioning
Babybedje
Badjas
Bluetooth speaker
Bootverhuur
Dagelijkse schoonmaak
Fietsverhuur
Gratis parkeren
Hot tub
Huisdieren toegestaan
Kinderstoel
Kingsize bed
Koffie- en theefaciliteiten
Op loopafstand van het bos
Open haard
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé terras
Restaurant
Sauna
Toiletartikelen
Uitzicht over omliggende natuur