Villa Wanrooy, Doetinchem - Barts Boekje

Boutique hotel in Nederland

Villa Wanrooy, Doetinchem

Villa Wanrooy is een monumentale stadvilla met een parel van een tuin (nooit meer weg!).

Slapen in een herenhuis in een oude walwoning, middenin het centrum van Doetinchem en met de Achterhoek als achtertuin – dat doe je bij Villa Wanrooy. Heerlijk slapen, maar zeker ook heerlijk én eerlijk eten bij de Eetwinkel van Mien op de begane grond.

Villa Wanrooy is een monumentale stadvilla met een parel van een tuin (nooit meer weg!). Als je binnenloopt, kom je direct Eetwinkel en Eetkamer Van Mien in. Mien kan er wat van – van vers brood en groenten uit het seizoen tot duurzaam vlees en heerlijke kaas. Hup de tas in voor thuis of je gaat er lekker voor zitten in de Eetkamer (liefst bij de open haard in de hoek). Dat eten een passie is voor de mensen bij Villa Wanrooy merk je ook meteen als je je kamer boekt – ze zijn allemaal genoemd naar een smaakervaring: zout, zoet, pittig en zelfs umami ontbreekt niet.

Het oog wil ook wat

Nou, dan krijgt het oog toch ook wat? Slapen doe je in een karakteristiek herenhuis patsboem in de binnenstad. De glas-in-lood ramen zijn daar geplaatst door familie Wanrooy zelf en passen perfect bij het interieur. Er staat een oude stoel met geborduurd zitsel naast een moderne kuipstoel en door het hele pand vind je eclectische extra’s die het allemaal net wat spannender maken. Sommige kamers hebben kleurrijke kunstwerken van grond tot plafond en ga zeker op zoek naar het hert met de gloeilamp door z’n snuit. Ons favoriete plekje? De openhaard in de hoek met te fijne tegels. Zitten en genieten.

Locatie, locatie, locatie

Je bent een hinkstapsprong verwijderd van het oude centrum van Doetinchem, dus als je al het lekkers uit de Eetkamer van Mien hebt gehad, rol je zo verder naar tal andere fijne adressen waar je lekker kunt happen en proosten. Voor de shoppers is er genoeg te beleven (vraag de mensen bij Wanrooy, die weten alle adresjes), cultuursnuivers kunnen aanschuiven bij het Amphion en ook de wandelaars kunnen happy ademhalen – want Doetinchem is middenin de Achterhoek. Fijne loop- en fietsroutes, water om in te zwemmen en waterskiën en allerlei ander outdoor galore.

Keffers & Kroost

Extra genieten van een beetje me-time, want de koters laat je voor een weekend Villa Wanrooy lekker bij de oppas of een welwillende grootouders. Villa Wanrooy is juist voor even met z’n tweeën (of alleen, doe je ding) en daar kunnen we ons helemaal in vinden. Familiekamers staan wel op de planning! Honden mogen wel mee op het terras en in de winkel, maar modderige hondenpootjes komen de hotelkamers niet in.

Naar Villa Wanrooy Meer foto's
wanrooy wanrooy wanrooy villa wanrooy zoute villa wanrooy zoute Villa wanrooy bitter Villa Wanrooy Smakenloos Villa Wanrooy wanrooy pittige kamer wanrooy

Adres

Boetiekhotel Villa Wanrooy, Grutstraat, Doetinchem, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 15:00

Uitchecken: 11:00

Kamers vanaf €75,00 per nacht

Faciliteiten

Air conditioning
Dagelijkse schoonmaak
Dichtbij Centraal Station/OV
Huisdieren niet toegestaan
Niet roken kamer(s)
Toiletartikelen
Tuin