Spanje, Mallorca27 september 2021, door Esmée Rebel

Villa Piccola by Cassai, Mallorca

Spanje, Mallorca, 27 september 2021, door Esmée Rebel

Villa Piccola by Cassai, Mallorca

Een enkeltje naar de zon (en, vooruit, doe dan ook meteen maar het strand inbegrepen) por favor. Waar kan dat nou beter dan op het altijd heerlijke Mallorca? Al jaren komen we hier voor het mediterrane zonnetje, het kristalheldere water aan de talloze schitterende baaitjes (cala's zoals de Mallorcanen ze noemen, joh), de lokale lekkernijen (hola paella en sangria blanca) en natuurlijk de idyllische sfeer. Je zou denken dat het verveelt, maar 'das-nie'. Elke keer worden we weer een beetje meer dol op het eiland. Nog doller kom je terug van Mallorca na een bezoek aan Villa Piccola.

Sorry, we're cheating. Dit zijn ook grote favorieten op Mallorca.

 

Villa Piccola

Villa Piccola

In het zuiden van Mallorca, Colonia de Sant Jordi, staat dit prachtige aparthotel. Aparthotel? Klinkt gek en misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Je kent het wel: een hotel mét appartementen onder één dak. De appartementen van Villa Piccola zijn knus en vooral waanzinnig ingericht. We tellen minimaal zes soorten behang op de muren die we thuis ook wel willen, rotan stoelen, wit-beige tinten everywhere: een soort bezoekje aan oma, maar dan done very right zeg maar.

Je hebt een slaap- en zitgedeelte, maar kunt er ook voor kiezen om op je eigen terras te chillen. Hier heb je geweldig uitzicht op de zee. Zet je één stap buiten de deur van het hotel, dan sta je met je voeten in het zand van Es Trenc. Geen zin in zeewater? De tuin van Villa Piccola heeft een zwembad en Balinese ligbedden. Geloof ons, als je eenmaal op zo’n bedje ligt, wil je niet meer weg.

Alle pluspunten van Villa Piccola in overzichtelijke rij: de perfecte, heerlijke ‘huisjes’ (niet vergeten: het knappe interieur) en (meer dan) genoeg privacy. Het heeft alles wat je wil tijdens je tripje op Mallorca. In de omgeving zijn veel activiteiten in en rondom het water te doen. Van snorkelen en waterskiën tot rondstruinen op een marktje (elke dag van de week!) en tot rust komen op het strand.

Villa Piccola is onderdeel van Cassai; een soort Mallorcaanse uitbater met eigen hotels, villa’s, restaurants en een interieurwinkel. Restaurantjes Cassai Beach House en Cassai Gran Café & Restaurant zijn zeker een aanrader om een hapje te eten. Hier lees je meer over deze heerlijke uitvalsbasissen. En mocht je Villa Piccola net te klein vinden; er is nog een fantástico huis – genaamd Catalina Beach House – voor max. zes personen in Cala Galiota.

Villa Piccola