Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 20-05-2019
  • Barts Groene Hoekje, Nederland, Winkelen

Groen hoeft niet duur te zijn: betaalbaar duurzaam bij Zeeman

Groen hoeft niet duur te zijn: betaalbaar duurzaam bij Zeeman

Een van de meest gehoorde opmerkingen om niet voor biologisch en duurzaam te kiezen is dat het te duur is. Dat was ooit misschien zo maar die vlieger gaat niet meer op: er zijn tegenwoordig legio betaalbare duurzame opties. Zeeman is daar al lange tijd één van. En daar doen ze nog een groen schepje bovenop: Zeeman komt namelijk met nieuwe duurzame producten die - op z’n Zeeman’s - allemaal hartstikke betaalbaar zijn. En nog leuk ook.

Eerder wisten we Zeeman al te vinden voor de babyrompers en leggings van biokatoen; uitstekende kwaliteit en kost een fractie van wat je elders betaald. Momenteel is de collectie van Zeeman voor 10% gemaakt van het zogeheten Better Cotton (google die maar even als je daar nog niet van gehoord hebt). Dat klinkt misschien als niet veel maar je moet bedenken dat het gros van de merken helemaal geen Better Cotton heeft. Bovendien wil Zeeman dat in 2020 25% van de totale collectie uit duurzame materialen bestaat. Dat is volgend jaar en en een prachtig streven. We like!

Zeeman’s duurzame collectie

Tja en wat hebben ze dan allemaal in die nieuwe collectie van Zeeman? Sneakersokken gemaakt van nylon gemaakt van oude visnetten en biokatoen om de sokken lekker zacht te maken. Heren t-shirts van zacht biokatoen en herensokken gemaakt gerecyclede materialen onder andere van reststoffen. Een lief moeder en dochter jurkje - twinning! - van biologisch katoen. En eentje waar we ons al tijden over af vroeg waarom we deze niet hadden; biologisch afbreekbare vuilniszakken. Gerecyclede stoffen van afvalmaterialen is de hit in zwemkledingland deze zomer. Zeeman heeft een heren zwembroek gemaakt van 7 PET flessen. Gerecycled tot draagbaar polyester uiteraard want een PET-fles zwemt niet zo lekker. En - last but not least - een te leuke regenboog statiegeldtas. Modelletje Marqt maar dan in een gezellig LBGTQ jasje. Daar wil je echt wel je boodschappen in doen. Deze leuke items liggen vanaf zaterdag 18 mei in de winkels. Helemaal leuk Zeeman. Wij zijn fan!