Denemarken27 november 2023, door Florence Nienhaus

Budgetproof: 5 x betaalbaar eten & drinken in Kopenhagen

Denemarken, 27 november 2023, door Florence Nienhaus

Budgetproof: 5 x betaalbaar eten & drinken in Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad met enorme kwaliteit van leven. Dat maakt het leven net een stukje duurder dan in Nederland. In een trip naar Kopenhagen kan een gezellig diner of een borrel natuurlijk niet ontbreken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste budgetproof spots die je niet mag missen. Here you go!

Another Pizza

Another Pizza

Even lekker makkelijk en betaalbaar. Met de nadruk op makkelijk, want je hebt maar liefst vier pizza keuzes. Dus de keuzestress laten we ook lekker achterwegen. Another pizza is een kleine, hippe pizzeria midden in het centrum. Je geniet hier van een pizza en een speciaalbiertje voor minder dan 20 euro. Enjoy!

The electric corner

The electric corner

En dan even door voor een lekker drankje bij the electric corner. Het wordt ook wel het ‘studentencafé’ genoemd. ‘s Avonds zijn hier veel jongeren te vinden voor een biertje of een wijntje. En in het bijzonder kan je hier een flesje rood krijgen voor 30 euro. Dat wil je toch als student? Om de borrel compleet te maken, kan je er een portie nacho’s bij bestellen. En geloof me, deze is heel goed gevuld!

 

Barkowski

Barkowski

Ben jij fan van de kroegen vibe? Dan is Barkowski top. Het is een kroeg waar je ‘s winters binnen knus met elkaar bier kan drinken en waarbij je in de zomer gezellig aan biertafels buiten zit. Bier is hier goedkoop voor Kopenhaagse begrippen en je hebt vaak ook nog eens leuke deals. De kroeg organiseert eens in de zoveel tijd ook activiteiten en events waarbij je een hele gezellige en ‘affordable‘ borrelavond kan houden met je vrienden. En niet te vergeten: ze hebben ook hele goede shotjes..

 

 

Fabro

Fabro

Dit is mijn favoriet. Hier kom ik veel te vaak. Bij Fabro heb je én de beste pasta van heel Kopenhagen én betaalbare cocktails en wijn. Hier staat Fabro dan ook bekend om. De populariteit maakt wel dat het hier altijd druk is, dus wees op tijd, want ze doen niet aan reserveringen. En ook hier hoef je weer weinig na te denken, want je hebt maar enkele keuzes aan pasta. Maar ze zijn wel allemaal heel goed… Je zult het gaan proeven! Bij Fabro kan je een hele leuke avond hebben met een klein budget.

 

 

Mina's Kaffebar

Mina's Kaffebar

Nog meer ‘affordable‘ borrelen dat doe je bij Minas. Minas is een klein barretje in Nørrebro. Hier bevinden zich ‘s avonds veel studenten. Vooral cocktails zijn hier heel goed en betaalbaar. Overdag kan je je hier even lekker Nederlands voelen, want dan serveren ze ook overheerlijke tosti’s. De perfecte combi dus!