Denemarken, Kopenhagen1 november 2023, door Florence Nienhaus

5 x cinnamon rolls in Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 1 november 2023, door Florence Nienhaus

5 x cinnamon rolls in Kopenhagen

Je mag Kopenhagen niet bezoeken zonder een kanelsnegle te proeven, a.k.a. een Deens kaneelbroodje. Natuurlijk met chocolade of suikerglazuur (of allebei!). Barts Boekje hopte van bakker naar bakker om ze te proeven en hier vind je de beste van de stad!

 

Meer Kopenhagen? We got you

Apotek 57

Apotek 57

Wil je de real Scandi vibes bij je breakfast, dan moet je een kijkje nemen bij Apotek 57! Dit ontbijttentje heeft een clean en minimalistische uitstraling en staat bekend om het typisch Deense breakfast bordje dat wordt geserveerd. Dit houdt in: één bun met kaas, verse kersenjam, een eitje en natuurlijk een heerlijke cappuccino. En voor de zoetliefhebbers onder ons is er iedere dag wel een nieuwe pastry te vinden, heerlijk!

Artisan

Artisan

Even lekker ontspannen langs het water, dat doe je bij Artisan. Dit is de perfecte breakfast spot wanneer je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen en lekker in een tuin met lounge sets wil chillen in het zonnetje! Daarnaast is het lezen van een boek of studeren hier ook heel relaxed. Ze bieden een beperkt menu aan, maar dat maakt je keus juist heel makkelijk, ik houd er van! De Yoghurt met granola, fruit en peanut butter is DE AANRADER!

 

 

Flere Fugle

Flere Fugle

Nog meer cinnamon buns… Ja hoor, ze worden vers voor je neus gemaakt. Bij Flere Fugle kom je terecht in een soort garage die is omgetoverd tot een bakkerij. En echt alles is vers van de pers! Het tentje ligt iets buiten de stad, maar niet minder waard om het te bezoeken. Het bevindt zich in een mini-markt omringd door nog een aantal andere cafés. Je kunt er ‘s ochtends terecht voor een heerlijk ontbijt en ‘s middags voor een zelfgemaakte pizza! Een must try.

Café No 11.

Café No 11.

Onderweg naar de gekleurde huisjes (Nyhavn)? Sla dan even af en je bent in de mooiste straat van Kopenhagen. No 11. heeft gezellige zitjes buiten in het zonnetje! Terwijl je aan het genieten bent van je avo toast komen de meest prachtige auto’s langs rijden. Het is de perfecte pitstop voor een koffie en een kleine lunch wanneer je aan het net wat toeristische Nyhavn even wilt ontsnappen.

 

 

Studio X Kitchen

Studio X Kitchen

Midden in het centrum ligt Studio X Kitchen. Een hotspot waar ook een stukje art terugkomt in het eten. De uitstraling van de gerechtjes zijn amazing! Maar de smaak ook! Je kunt hier terecht voor een heerlijke granola, verschillende gerechten met roggebrood of een apple crumble muffin. Die laatste kon ik zeker niet laten liggen zoals je kan zien. De locatie ligt naast de bekende Kings Garden, dus je komt er ongetwijfeld langs bij een bezoekje aan Kopenhagen.