Nederland, Venlo13 augustus 2023, door Bo Peters

Voor als je zin hebt in die zomer: tapas Bijdeburen in Venlo

Nederland, Venlo, 13 augustus 2023, door Bo Peters

Voor als je zin hebt in die zomer: tapas Bijdeburen in Venlo

Mis je de zon, de Tinto de Verano en al dat wat de meer zuidelijke keuken van Europa te bieden heeft? Voilà: Bijdeburen in Venlo is je antwoord. Schijnt de zon wel? Dan is Bijdeburen in Venlo nog steeds je antwoord.

Gelegen in het zuiden van ons land, in Limburg, Venlo om precies te zijn. En het beste: Het Goede Leven lonkt hier.

Bijdeburen in Venlo

Bijdeburen in Venlo

Bijdeburen ligt verscholen in, volgens onze bescheiden mening, het allerleukste straatje van Venlo. De Keizerstraat. Een middeleeuwse kronkelstraat waar je zonder al te veel moeite kunt doen alsof je ergens in een steeg in Zuid-Europa vertoeft. Prikverlichting, houten wijnvaten, olijfbomen; de mediterraanse sfeer is in de keizerstraat Present. Met een hoofdletter ja. Neem plaats op het oh-zo-knusse terras of een van de twee kleine tafeltjes voor het restaurant. Binnen is het ook prima vertoeven: houten tafels & knusse plekken waar je urenlang kan borrelen met een fles wijn op tafel.

En dan het eten, oh boy. Vanaf 11.00 uur ’s ochtends zit je hier heerlijk met een kop koffie, vanaf de namiddag kun je bij Bijdeburen terecht voor verdomd goede tapas. Geen kant-en-klare tapas – waar we helaas vaker op stuiten in Nederland – maar culinaire tapas met invloeden van over de hele wereld. Waar je dan zoal aan kunt denken? Gerechten als carpaccio van coquilles met venkel, groene thee & passievrucht, smokey polenta frieten met padron peper en chipotle mayonaise en gegrilde botervis met zeekraal & calvados. Next level tapas dus, met ook genoeg vegetarische opties. Naast een vaste menukaart – die ook met regelmaat wisselt – prijken er speciale gerechten op het krijtbord, die wekelijks wisselen. Mocht je nou niet kunnen kiezen, snappen we, ga dan voor het menu van de chef. Uiteraard worden er Zuid-Europese wijnen geschonken, maar onze favorieten drankjes? De huisgemaakte Tinto de Verano (rode wijn met citroenlimonade en vers fruit) & om de avond af te sluiten de huisgemaakte limoncello. Jum.

Bijdeburen is the place to be om je even in die mediterraanse vibe onder te dompelen; niet alleen in de zomer maar eigenlijk altijd. Vertrouw ons maar.

Tip van flip: Bijdeburen deelt het pand met Sounds Venlo, een platenzaak gespecialiseerd in popmuziek. Meer dan 80.000 titels op cd, meer dan 40.000 titels op vinyl; voor echt ieder wat wils dus. Een bezoek waard.