Nederland, Amsterdam16 januari 2018, door Maartje

Bijna open: Arriba Arriba Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 16 januari 2018, door Maartje

Bijna open: Arriba Arriba Amsterdam

Gotta love de Rozengracht in Amsterdam! Arriba! Want naast dat yours truly er een paar jaar heerlijk woonde, is de straat tegenwoordig ook nog eens thuis van een aantal horeca-parels zoals Rosies, het onopvallende TOP-restaurant waar je eigenlijk z.s.m. heen moet, als je dat niet allang gedaan hebt. De Chin Chin Club natuurlijk, wat good Chinese food én karaoke. Het is de straat waar je mijn favoriete broodjeszaak treft, Broodje Mokum, pal naast Kessens. Café Struik zit er, vergeet Salmuera en sinds kort ook Little Sal niet, en je vind er, helemaal aan het einde, altijd-goed restaurant Moeders. En dat allemaal op die paar honderd strekkende meter.

Wat er ook zat, was de Italiaan Mazzo. Zat, want Mazzo is niet meer. Op zich jammer ware het niet dat wanneer er ergens een deurtje dicht gaat, er een raam open zwaait. Een flink raam want de mensen achter Mazzo (team IQ Creative, die ook achter succesnummertje Happyhappyjoyjoy zit) openen 1 februari Arriba Arriba!

Barts-Boekje- Ariba Ariba

En dat is donders goed nieuws want Arriba Arriba wordt de jongste kleurrijke Mexicaanse street roodhang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden van de stad. Waar we er geen genoeg van hebben kunnen. De grote zaak is 7 dagen per week open (fijn) en vanaf een uurtje of 12 in de middag schuif je er aan om je taco cravings te stillen (hoewel uitgebreid tafelen uiteraard ook mag). Mexico dus, een de 'straattaal' van het land. Lees: food! Eén van de beste zaken die het land de rest van de wereld in gestuurd heeft, naast de warme mentaliteit en kleurrijke looks.

Antojitos’ noemen de Mexicanen hun eetcultuur in de buitenlucht, klinkt goed, niet? Cravings ofwel mega veel zin hebben in betekent dat dan weer in het Nederlands, so it better be good. Dat is wel de belofte: de taco’s worden gemaakt met authentieke Mexicaanse tortilla’s van Taiyari en gebakken volgens de methode van de oude Azteken. De toppings gaan van crispy pescado met knapperige kool en limoen tot rib-eye met chimichurri en avocado of pulp ‘octopus’ met zoete aardappel en ingelegde ui. Verder gezonde salades, taales, rijkgevulde empanadas en andere bites als oesters en flautas. Zo verteld het persbericht. And then we wait... Tot 1 februari, dat is het zo.