Nederland, Amsterdam17 oktober 2017, door Maartje

Bijna open: Miss Moneypenny Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 17 oktober 2017, door Maartje

Bijna open: Miss Moneypenny Amsterdam

Wie zijn crowdfunding pagina's in de gaten houdt, leert nog eens wat. Bijvoorbeeld dat Cas Jansen (u weet wel) en zijn drie jeugdvrinden (u weet wel, de mannen die ook achter Venster 33 in de Pijp en Taproom aan de Nieuwe Vijzelstraat zitten) druk bezig zijn met een Amsterdamse Nieuwe: Miss Moneypenny.

Hartje stad gaat Miss Moneypenny Amsterdam zitten, achter de Dam in de buurt van het W Hotel, aan de Spuistraat waar de laatste tijd het ene na het andere (krakers)pand tegen de grond ging. Hartje stad dus en toch soon to be een 'nieuw' stuk Amsterdam voor velen. Crowdfunding dus, want ondanks de twee zaken van de heren, kunnen ze wel nog een steuntje in de rug gebruiken. Hoe beter dan dat te doen via een bewezen concept: jij draagt een klein steentje bij en hebt na de opening een streepje voor bij Miss Moneypenny Amsterdam.

Waarom je dat zou doen? Omdat - zoals de mannen in het introductiefilmpje zeggen - het 'de vetste cocktailbar van Amsterdam wordt waar je heerlijke street food kan eten'. Nothing new in principe, cocktails en kleine(re) happen om te delen, maar aan de andere kant ook niet iets wat we snel zat raken. Op he menu 'kleine internationale gerechten van topkwaliteit' zoals een avocado-appelsalade met makreelfilet en gekonfijte rode pepers en parelcouscous in tomatensaus met mosselen en vongole. Like.

Barts Boekje - miss moneypenny amsterdam

Om te drinken mogen de mannen graag verrassende cocktails op tafel zetten. Moet gezegd: niet perse onze persoonlijke voorkeur (naast het eten dan), hoewel een prosecco met avocado en likeur als voorafje wel errug goed klinkt. En daarna is er 'gewoon een goeie fles wijn'. Gelukkig.

Cas sluit z'n filmpje af met 'jongens, houd je Facebook in de gaten...'. Maar Cas, waar is die Miss Moneypeny facebookpagina dan?