Nederland, Amsterdam18 oktober 2017, door Maartje

Bijna open: Restaurant Entrepôt Amsterdam (oost)

Nederland, Amsterdam, 18 oktober 2017, door Maartje

Bijna open: Restaurant Entrepôt Amsterdam (oost)

Dit wordt - letterlijk - SMULLEN! En wel al vanaf 1 november (en dat is het voordat je er erg in hebt): het nieuwe Restaurant Entrepôt Amsterdam.

Redenen te over waarom dit een feest is:

1) De locatie, het Entrepotdok in Amsterdam Oost, een iconische oase in Amsterdam Oost, om de hoek van het Kadijksplein.

2) De mannen verantwoorde lijk Restaurant Entrepôt, namelijk Xander Waller die zijn sporen verdiende (zeker wat ons betreft!) bij respectievelijk favoriete restaurants Rijsel en Arles en chef Arvid Schmidt die ook niet de minste werkplekken op zijn CV heeft staan: Worst en Aan de Amstel, beide geliefd (helaas is Aan de Amstel niet meer) bij yours truly vanwege zowel het waanzinnige lekkere eten én de meer dan ongedwongen, relaxte, datzoudenmeermensenmoeten doen-sfeer. Afijn, een duo dat hoge ogen móet gaan gooien.

3) Nog een keer de locatie, maar nu wat specifieker: Restaurant Entrepôt komt zin een van de oude loodsen aan het dok. Nu nog niks, straks een ruig restaurant. En dat is altijd goed nieuws.

Barts Boekje - Restaurant Entrepot

Arvid en Xander hebben 'spannende, maar tegelijkertijd comfortabele gerechten' op het programma, plus een brede, eigenwijze wijnkaart met vooral wijnen uit Frankrijk en enkele uit Italie, Duitsland, Spanje & Oostenrijk. Chef Arvid kookt - tres 2017 natuurlijk - voornamelijk met lokale en seizoensgebonden producten, veelal op open vuur. Met die zaken in gedachten wordt iedere dag het menu samengesteld. Fijn. Nog fijner: eerder genoemde intieme sfeer die de voorgaande werkadressen van de twee zo geliefd maken, wordt ook bij Restaurant Entrepot nagestreefd. Bovendien komt er een apart, mocht je alleen een glas wijn, een biertje of een kleine (bar)hap blieven.  

De opening staat gepland voor 1 november begrepen we, hoewel de info-pagina van Restaurant Entrepôt  het met 'november 2017' iets vager houdt. Logisch, gezien die verbouwing. Maakt niet out: we will wait!

EntrepotEntrepotdok 7-8, Amsterdam