Nederland, Amsterdam22 februari 2018, door Maartje

Bijna open: Yerba Amsterdam (centrum)

Nederland, Amsterdam, 22 februari 2018, door Maartje

Bijna open: Yerba Amsterdam (centrum)

We kondigden de komst van het bijna-open-restaurant Yerba aan het eind van vorig jaar al even aan (bijna-open-restaurants-in-2018). En het is een feit hoor: Yerba is coming. Groente-Galore in hartje Amsterdam, van de mensen die eerder hun ding deden bij Lotti's (in het Hoxton hotel), Staring at Jacob in de Pijp en Wilde Zwijnen in Oost.

Ook weer eens fijn: Yerba opent zijn deuren op een steenworp van het Museumplein waar we best nog wel een goed, eigentijds plant based restaurant konden gebruiken, tussen alle toeristen-shizzle en/of PC Hoofdstraat-gedoetjes door. Plant based ja, want dat is Yerba allereerst. Aller-tweetst (jaja, dat is geen woord, we know) is het een restaurantlocatie waar creativiteit gemeengoed is - alternative dining zeggen ze zelf, wat ons extra gaat doen opletten want spannend is leuk. En waar naar de seizoenen gegeten wordt, uiteraard van gerechten gemaakt met ingrediënten uit de buurt - vinden we met z'n allen reuze belangrijk anno 2018.

Funny fact: Ze hebben een fancy secret back room, à la The Butcher in de Pijp zeg maar. Een geheime bar achter 'gesloten deuren' voor them in the know en voor hen alleen.

Eind februari gaan de deuren echt (echt!) van het slot, (met trots) open gezwaaid door chef Walter Marskamp (Wilde Zwijnen, Hoxton Hotel) en Fraiche Hospitality (Restaurant Fraiche, Staring at Jacob).

Het a la carte tasting menu veranderd per seizoen (4 x per jaar dus) maar nog leuker wordt het als je de chef voor je laat bepalen. Dat kan-ie any style voor je doen: vegan, vega of 'omnivore'.

Ruysdaelstraat 48, Amsterdam