Nederland, Maastricht23 oktober 2022, door Bo Peters

Scandinavisch Genieten? Bij Bikke in Maastricht kan het

Nederland, Maastricht, 23 oktober 2022, door Bo Peters

Scandinavisch Genieten? Bij Bikke in Maastricht kan het

Aaaah Maastricht. Zo once in a while - of eigenlijk het liefst met enige regelmaat – vertoeven we graag in deze stad. Daar waar het net wat anders voelt dan in de rest van Nederland. Wie al lang in Maastricht komt, weet dit natuurlijk, maar voor de nieuwelingen onder ons: Wyck is de leukste wijk van Maastricht. Vinden wij dan hè. Niet zo gek dat dit knappe restaurant Bikke (oftewel: eten) sinds kort downtown Wyck gevestigd is. Het leuke ervan? Tikkeltje anders dan de vele restaurants die Maastricht al heeft. Een Scandinavische restobar om precies te zijn. Om uitgebreid te tafelen, te borrelen en te eten. En laat dat nou net zijn wat we het liefste doen, when in Maastricht.

 

Meer Maastricht? Kijk dan hier.

Bikke Maastricht

Bikke Maastricht

Gelegen aan het einde van de Rechtstraat, midden in Wyck (locatielocatielocatie), is Bikke gevestigd in een prachtig 16e eeuws pand. In april 2022 zijn de deuren van dit knappe restaurant geopend. De passie van de jonge eigenaren Lynn en Michiel, een stel, straalt er vanaf. Ze besloten om het roer helemaal om te gooien en hun liefde voor eten achterna tegaan. Hun hart klopt harder bij Scandinavië. Niet gek dus dat Scandinavisch design, lifestyle en eten hier samen komen bij Bikke. Geïnspireerd door steden als Stockholm en Kopenhagen, wordt Maastricht een stukje Scandinavischer. Want uniek in Maastricht: licht, ruim, veel hout, minimalistisch ingericht. Met uitzondering van het toilet. Die van top tot teen, jaahaa
inclusief plafond, knalroze is. We like.

Overdag ben je van dinsdag tot en met zondag bij Bikke welkom voor ontbijt en lunch. Denk aan smørrebrød, broodje Zweedse balletjes (nóg beter dan die van onze blauw-gele vriend, believe us), Eggs Norwegian of een kaneelbroodje. Voor op het vuistje. ’s Avonds staat op donderdag- tot en met zondagavond de New Nordic Kitchen centraal in een dining concept. Wat dat inhoudt? Heerlijke gerechten met lekkere, verse én lokale ingrediënten. Er wordt seizoensgebonden gekookt, waarbij eenvoud en verfijning centraal staan. Laat je vooral door het vriendelijke personeel een bijpassende wijn adviseren. Knal je op ons favoriete plekje, een barplek of aan de lange tafel, en ga voor een avond ondergedompeld genieten terwijl je kiest voor het 3- of 4-gangen menu. De heekfilet met zuurkool, pastinaak en beurre blanc van gerookte paling was goddelijk. Net als de rest.

 

We plaatsen Bikke in de categorie ‘best of both worlds’: in Bourgondisch Maastricht Scandinavisch genieten. Win-win. Bikke Maastricht is open van woensdag t/m zondag.