Nederland12 september 2022, door Nina van Hilst

Birò, de elektrische stadsauto en altijd parkeerplek voor de deur

Nederland, 12 september 2022, door Nina van Hilst

Birò, de elektrische stadsauto en altijd parkeerplek voor de deur

Barts Birò, dat zou leuk zijn hè. Waar we eerst wat nieuwsgierig om het elektrische stadsautootje heen liepen, waren we na een paar ritjes verkocht. Een lekker scheurbakkie, zonder te hard te rijden natuurlijk. In een Birò zoef je van plek naar plek in en om de stad. Droog en warm, duurzaam, veilig door het goede zicht vanuit de staalcabine en heb je altijd parkeerplek voor de deur. Nou ok, misschien niet pal voor de deur maar zeker wel dicht bij waar je zijn moet. We hadden een gesprek met Pieter die Birò naar Nederland haalde. Over de toekomst van mobiliteit in de stad en hoe je betaalbaar een Birò rijdt.

 

Leuk zo'n Birò maar waar gaan we heen? Iets lekkers halen bij de beste traiteurs van Nederland of de natuur opzoeken buiten de stad.

Waarom willen we een Birò rijden?

Waarom willen we een Birò rijden?

Naast milieuvriendelijk is de Birò fun en efficient rijden. Ten opzichte van een auto beweegt een Birò 30% sneller door de stad en vind je 90% sneller een parkeerplek. Er is altijd wel een plekje waar je Birò tussen past. Zo kom je droog en veilig vlakbij waar je zijn moet. Door het rondom zicht, rij je in een Birò ook nog eens veilig in de stad waar altijd veel om je heen gebeurt.

Ga je dan liever met de fiets of de Birò?

Sowieso beide. Fietsen is fijn en goed om beweging te krijgen. Een Birò zien we meer in plaats van een (tweede) stadsauto. Net als met de fiets kom je overal met de Birò maar je bent wel zo snel als een auto en zit droog en warm. Rijd je een Birò in plaats van een auto dan draag je bij aan een schonere en stillere stad en dat is welkom nu onze steden steeds drukker worden.

Nu lijkt ons dat wel wat, een Birò rijden. Is een Birò betaalbaar?

Nu lijkt ons dat wel wat, een Birò rijden. Is een Birò betaalbaar?

Nu hangt er wel een prijskaartje aan een Birò. Gelukkig is een Birò gemaakt om te delen. Met de bijgeleverde app kun je het gebruik van de Birò inplannen met bijvoorbeeld 2 of 3 buren. Je hebt geen bijtelling, geen APK en geen wegenbelasting en dat maakt het goedkoper dan een auto rijden. Ook zijn er mogelijkheden voor financial of private lease.

Eerst werd een Birò vooral gereden door mensen solo, maar er zijn ook steeds meer mensen die de Birò als deelauto en zakelijk ontdekken. Bedrijven of co-working spaces die een Birò voor de deur hebben staan om naar afspraken in de stad te gaan. Het is voor een leefbare stad natuurlijk super als bedrijven hun wagenpark omzetten naar een combinatie van fietsen, Birò’s en lease-auto’s.

Hoe zien jullie de toekomst van mobiliteit in de stad?

Hoe zien jullie de toekomst van mobiliteit in de stad?

Inmiddels hebben we de data van 2000 Birò’s in Amsterdam. Hiermee hebben we al veel geleerd en kunnen we ook steeds meer meedenken over de mobiliteit in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Zo is er in Amsterdam al een stadsbrede parkeervergunning. Dit hopen we natuurlijk in meer steden te kunnen realiseren. Leuk is ook dat in Italië de Birò vooral in het weekend gebruikt wordt en in Nederland is het meer een dagelijks vervoersmiddel.

We zien wel toekomst in dat een deel van de auto’s wordt vervangen door kleinere, elektrische stadswagens als Birò en andere merken. Samen kunnen we namelijk zorgen voor een schonere stad en minder parkeerproblemen. Wanneer er speciale parkeervakken komen voor dit type vervoer, in plaats van één parkeervak per auto, kunnen we drie wagens kwijt op dezelfde plek. In elk woonblok zouden meerdere Birò’s staan waarbij 50% gedeeld wordt door de bewoners. Wellicht dat in de nabije toekomst enkel nog elektrisch vervoer in de binnenstad toegestaan wordt. Het is prettig dat de opties hiervoor steeds beter en makkelijker beschikbaar zijn.

Wie is de toekomstige Birò rijder?

Wie is de toekomstige Birò rijder?

Naast de huidige rijder zien we vooral buren en co-working spaces die de Birò delen. En er zijn steeds meer mensen die de tweede auto vervangen door een Birò of zelfs helemaal geen auto meer in bezit hebben. Met de Birò rijden ze door de stad en indien ze een keer verder weg willen, wordt er een deelauto gehuurd. Hotels zouden ook een Birò kunnen hebben staan waarmee toeristen op een snelle, veilige manier veel van de stad kunnen zien. Ook mooi als wij dit dan ook in andere steden in Europa kunnen doen.

Last but not least: het oog wil ook wat. Nu vinden we een stoere zwarte Birò al heel leuk. Zijn er ook meer opties?

Veel van onze klanten starten met een standaard zwart model. Leuk dat 80% van onze rijders zo fan is, dat ze de Birò nog steeds met plezier rijden. De meeste rijders komen op een later moment terug om de Birò persoonlijker te maken. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je wilt; hoofdsteunen en bankjes kunnen in kleur, de Birò kan een wrap in een fun print en ook kan er meer vering of de zitting naar achteren worden geleverd voor langere mensen. En we hebben de groene, limited Birò O2 in gerecycled plastic.

Meer informatie over de Birò? Check hier!