Nederland, Amsterdam7 juli 2017, door Maartje

Bistro Zebra Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 7 juli 2017, door Maartje

Bistro Zebra Amsterdam

Fiets je over de Valentijnskade in Amsterdam Oost (want: Valentijnskade! Of eindelijk: want Flevopark om de hoek, de reden dat we daar weer eens fietsten), zie je plots een groot zwart-wit bord met 'Zebra'. Interesting, denk je dan. En wat blijkt: het ís interessant, dat Zebra! Bistro Zebra is de volledige naam van de zaak en de website verteld dat de opening van Bistro Zebra gepland staat voor ergens begin augustus. Bijna.

Het idee achter Zebra is heerlijk met-zonder flauwekul: 'een café, bar en bistro waar je overdag terecht kunt voor goede koffie van lokaal geroosterde bonen, een belegde Franse baguette of een stuk spekkoek'. Er komt een fraai terras (het hoekje om, Zebra zit ineen hoekpand waar voorheen een tapasbar zat) en het diner wisselt elke dag. Of je stelt zelf wat samen uit de selectie kleine gerechten (never gets old). Nog later op de dag? Dan zijn er cocktails en bier uit de buurt (want Oost heeft uiteraard de beste brouwers).

Dat het goed wordt, blijkt wel uit de afzender van Bistro Zebra, onderaan de site: Erik van Genderen. De man stond jarenlang aan het roer van klassieker Blauw aan de Wal, nog steeds een niet te missen restaurant aan de Amsterdamse Wallen (toegegeven, we waren 'm even vergeten - our loss). En nu begint van Genderen dus een nieuwe. Bistro Zebra. Lagere drempel van Blauw aan de Wal, vast en zeker net zo hoog van kwaliteit. Bistro Zebra