Nederland, Gelderland10 december 2021, door Marcelle Broshuis

Nieuw en alleraardigst: Bistrobar Beaune in het Gelderse Rozendaal

Nederland, Gelderland, 10 december 2021, door Marcelle Broshuis

Nieuw en alleraardigst: Bistrobar Beaune in het Gelderse Rozendaal

Oh la la! Een primeurtje hoor: net geopend en helemaal vers van de pers. Dat is Bistrobar Beaune, gelegen in het mooie Rozendaal (een sjiek dorpje tegen Arnhem aangeplakt). Voorheen zat hier een ander restaurant en de nieuwe eigenaren hebben het weten om te toveren tot een heuse eyecatcher (en die eigenaren kennen we al van de fijne Bistrobar Berlin in Nijmegen welke - uiteraard - ook een aanrader is).

Bistrobar Beaune

Bistrobar Beaune

Na persoonlijk ontvangst stap je het restaurant binnen en het is meteen een warm gevoel en gezelligheid alom door de donkere kleuren en de houten vloer. Denk aan zwarte muren (doorgetrokken naar het plafond), verlichting die precies klopt (niet te donker dat je niks kunt zien, maar ook geen snackbargevoelletje), een open haard en stoffen banken met dikke kussens waar je de hele avond in wilt kruipen. Klassiek en gedurfd, zoals de eigenaren zelf zeggen.

In het midden van het restaurant vind je de open keuken die voor de nodige reuring en dynamiek zorgt. Fijn! Stil is immers ook maar saai. Je kunt plaatsnemen op een plek die bij je past: aan één van de ‘normale’ tafeltjes, aan een hoge (marmeren) tafel waar je met een groep kunt zitten of aan de bar die grenst aan de open keuken. Als het weer het toelaat, kun je terecht op het ruime terras met uitzicht op het kasteel Rosendael. Kan slechter. En mocht je in zijn voor wat private dining: op de eerste etage staat een sfeervolle ruimte op je te wachten. Plenty mogelijkheden dus. Al kun je heel wat mensen kwijt in Beaune, het voelt toch knus en gezellig. Alle tafels zijn opgedekt en staan op jou te wachten om een keer aan te schuiven. 

En dan het belangrijkste: het eten. We kennen Beaune als een bourgondisch stadje in Frankrijk waar je een tussenstop maakt op weg naar het zonnige zuiden. Je ziet hem misschien aankomen: de keuken is Frans geïnspireerd. Je kunt terecht voor lunch, borrel, diner en kiest uit een entrée, plat (een soort tussengerecht) en spécialités die bedoeld zijn om te delen. En laten we les desserts niet vergeten. Sterrenchef Ron Blaauw is huisadviseur bij Beaune en dan kan het niet anders dan dat de gerechten heerlijk smaken. Délicieux. En ook de wijnen (of les vins zoals je wilt) zijn van goede kwaliteit. Er hangt wel een prijskaartje aan al dit lekkers, maar de entourage, de sfeer en de perfecte ligging naast het kasteel maken dit meer dan goed. 

Complimenten voor dit nieuwe, bruisende restaurant! Laat je in de watten leggen en geniet van het bourgondische leven, want dat hebben ze goed in de vingers bij Bistrobar Beaune. 

Bistrobar Beaune