Nederland, Gelderland29 oktober 2021, door Marcelle Broshuis

De favorieten van Marcelle B., onze Gelderland ambassadeur

Nederland, Gelderland, 29 oktober 2021, door Marcelle Broshuis

De favorieten van Marcelle B., onze Gelderland ambassadeur

Marcelle? Gelderland Ambassadeur? Ja hoor! Lees hier maar even over Marcelle Broshuis: team Bart. Ben je ook weer op de hoogte. En Marcelle houdt jou op haar beurt vanaf nu op de hoogte van het leukste van 'haar' Gelderland. Klik op haar naam om alle artikelen van Marcelle te lezen en/of scroll hieronder naar een aantal absolute highlights in Gelderland.

Koffiebar Bomboca, Arnhem

Koffiebar Bomboca, Arnhem

Koffiebar Bomboca in Arnhem is een allerleukst barretje aan de rand van de gezellige en statige wijk Spijkerkwartier. 

In 2018 zag Koffiebar Bomboca, Arnhem het levenslicht nadat eigenaren Judith en haar Portugese man João het vervallen pand stevig verbouwd hadden tot een knusse en ik-voel-me-meteen-thuis-plek. Elke wand is bedekt met een kleur, culturele posters of werk van (wisselende) lokale kunstenaars. En uit de open keuken komt de geur van versgebakken taart je tegemoet. Hallo huiskamergevoel! Lees meer.

 

Café Wunderkammer, Nijmegen

Café Wunderkammer, Nijmegen

Off we go to het leuke Nijmegen (waar we al een behoorlijke tijd bijhouden wat er allemaal speelt in die stad: Nijmegen tips). Ook zit daar Café Wunderkammer en Café Wunderkammer is een inspirerende plek (‘rariteitenkabinet’) voor lunch en borrel, hartje stad. Rariteitenkabinet? Nou het zit zo, je koffie met lekkers peuzel je in deze tent tussen prullaria van onder de hele wereld op. Maar niet alleen de dieren, prenten en voorwerpen vormen deze aparte verzameling, ook de speciaal geselecteerde dranken komen uit alle uithoeken van de wereld. En dat maakt van Café Wunderkammer een wonderlijke boel. 

Café Wunderkammer

Houtstraat 47, 6511 JL Nijmegen

 

Camping Oosterbeeks Rijnoever, Oosterbeek

Camping Oosterbeeks Rijnoever, Oosterbeek

Een laid-back camping met twee eigen strandjes, twee kleine jachthavens en een tof koffietentje, middenin het natuurgebied van de uiterwaarden van de Nederrijn, dáárvoor moet je bij Camping Oosterbeeks Rijnoever zijn. Deze camping is perfect gelegen met de de bossen en heuvels van de Veluwe in de rug en met de blik gericht op de Betuwe aan de overkant van de rivier. Voorzien van stroom kun je er met je caravan, camper of tentje prima een weekend of weekje vertoeven. Bestel er zelf een beetje mooi weer bij en de toon is gezet. 

Kidsproof is het er namelijk ook: klimrekken- en toestellen te over en omdat je aan de rand van de Rijn zit, is zwemmen aan één van de strandjes een optie met juist weer. Extra pluspunt: op het terrein vind je een overdekte ruimte waar iedereen gebruik van kan maken. Er staat een koelkast met diepvriesruimte en bij wat minder weer kan hier bijvoorbeeld gekookt en gegeten worden.

Camping Oosterbeeks Rijnoever

Polderweg 1, 6862 VX Oosterbeek