Nederland, Arnhem18 oktober 2021, door Marcelle Broshuis

Koffiebar Bomboca, Arnhem (Gelderland)

Nederland, Arnhem, 18 oktober 2021, door Marcelle Broshuis

Koffiebar Bomboca, Arnhem (Gelderland)

Oei, oei, oei, wat hebben we weer een pareltje gevonden in Gelderland! En wel koffiebar Bomboca in Arnhem, een allerleukst barretje aan de rand van de gezellige en statige wijk Spijkerkwartier. 

In 2018 zag Koffiebar Bomboca, Arnhem het levenslicht nadat eigenaren Judith en haar Portugese man João het vervallen pand stevig verbouwd hadden tot een knusse en ik-voel-me-meteen-thuis-plek. Elke wand is bedekt met een kleur, culturele posters of werk van (wisselende) lokale kunstenaars. En uit de open keuken komt de geur van versgebakken taart je tegemoet. Hallo, huiskamergevoel!

Koffiebar Bomboca, Arnhem

Koffiebar Bomboca, Arnhem

Je ploft hier neer in de gezellige roze (we love) zithoek voor een kopje koffie met een pastel de nata (Portugees custardtaartje) of een cornucópia (hoorntje met room). En je schuift net zo gemakkelijk met je krantje of laptop aan één van de houten tafels. Bijna alles van de kaart is zelf bereid en vindt zijn oorsprong in Portugal. Zo is de tosti met paiola (Portugese gerookte worst) en kaas er één om je vingers bij af te likken. Voor degene die liever niet over de grens kijkt, is er gelukkig ook genoeg lekkers van Hollandse bodem.

Bij slecht weer moet je er vroeg bij zijn want het compacte barretje is zo gevuld. Gelukkig kunnen we – zodra het kan – naar buiten, húp het terras op. En dat is zeker geen straf. Je zit hier op (hoe kan het ook anders) kleurrijke stoeltjes of bankjes, met uitzicht op het groene stadspark Musis. Kan slechter. En dat met een speciaal biertje of Portugees wijntje in je hand, want ook voor de borrel zit je hier helemaal goed. 

Bomboca is een plek waar de buurt graag komt en dat snappen wij maar al te goed. Een plek die je eigenlijk geheim wilt houden. Dus sssstttt, niet verder vertellen!