Nederland, Nijmegen8 november 2023, door Julia Leijzer

Bistrobar Berlin: brutale smaaksensaties in Berlijnse sferen in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 8 november 2023, door Julia Leijzer

Bistrobar Berlin: brutale smaaksensaties in Berlijnse sferen in Nijmegen

Eén van de meest populaire restaurants van Nijmegen is Bistrobar Berlin aan de Daalseweg in Nijmegen-Oost. Een bistrobar zonder de bistro-inrichting maar mét culinaire hoogstandjes. Een plek met een relaxte sfeer waar menig in the know Nijmegenaar regelmatig te vinden is, een ongedwongen vibe in een stoer industrieel ingericht pand. Hier bruist het van professioneel en ook nog eens gezellig personeel, hier proost je iedere avond van de week onder het genot van een oester en glas goede wijn en hier houd je je smaakpapillen goed aan het werk. Ja heur, bij Bistrobar Berlin in Nijmegen is het genieten geblazen.

Bistrobar Berlin

Bistrobar Berlin

“Ruim denken en brutaal combineren.” Zo luiden de woorden op de website van Bistrobar Berlin, en dat (ruim denken en brutaal combineren) doen ze bij Berlin zeker. Hier krijg je niet zomaar een bordje opgediend met een blaadje sla en een stuk vis… Nee joh, hier worden ware meesterwerken geserveerd. In Berlijnse sferen worden culinaire fans en ruimdenkende passanten uitgenodigd om samen te genieten van een gedurfd en smaakvol menu. Met Europa’s meest creatieve broedplaats als grootste inspiratie verovert Berlin de harten van menig open-minded fijnproever.

Oesters met champagne en luxueuze kazen

Oesters met champagne en luxueuze kazen

Soms kun je je de hele dag verheugen op een avondje uiteten gaan, je hebt het menu al doorgespit en bent al uren aan het twijfelen wat je nou wilt bestellen op zo’n bijzondere avond. Vervolgens zie je op het menu van Berlin ook nog twee soorten oesters staan, tien soorten kazen en desserts waarbij je de pure chocolade en gecarameliseerde honing al bijna kunt proeven. En, dan hebben we het nog niet gehad over de wijnkaart. Want, bij een lekker gerecht hoort een passende wijn (of glas champagne!). Gelukkig is hier het geweldige concept ‘shared dining’ mogelijk, proeven maar…

Huisadviseur Ron Blaauw

Huisadviseur Ron Blaauw

Ook leuk: niemand minder dan chef-kok Ron Blaauw werd als huisadviseur gevraagd. Samen met hem wordt de wisselende menukaart samengesteld. Gebruik je creatieve foodbrein en stel je gangendiner voor de avond samen met de kleine tussengerechtjes. Geniet van het aanzien van de kunstwerkjes op je bord om vervolgens langzaam je zintuigen te prikkelen met de smaken en geuren.

 

Bistrobar Berlin