Nederland, Nijmegen1 januari 2024, door Julia Leijzer

Op zoek naar bloemen: bij deze bloemisten in Nijmegen zit je goed

Nederland, Nijmegen, 1 januari 2024, door Julia Leijzer

Op zoek naar bloemen: bij deze bloemisten in Nijmegen zit je goed

Een vers boeket op tafel, daar word je toch helemaal gelukkig van? Een bosje tulpen, heerlijke ruikende rode rozen, roze trosanjers of wit gipskruid. Wat je ook kiest, met bloemen zit je altijd goed. Zelf creatief op pad gaan in de natuur is leuk, maar een kleurrijk bloemenpallet bij de bloemist samenstellen is pure verwennerij. In Nijmegen zit je goed, wij zetten de beste bloemenzaken voor je op een rijtje. Geen Intratuin, alleen lokale zaken.

 

Dat bloemen puur genot zijn voor het oog, dat lijkt ons wel. Wist je dat bloemen zorgen voor de vermindering van stress en een positieve invloed hebben op je humeur? Een extra bosje in huis tijdens de grauwe dagen is dus geen overbodige luxe.

Kleine Zwaan

Kleine Zwaan

Aan de van Peltlaan vind je de esthetische bloemist Kleine Zwaan, hier vind je zowel bloemen als vazen, maar ook merken als Susan Bijl en Marie-Stella Maris. In deze mooie winkel blijf je met liefde even wat langer rondneuzen, want van deze collectie aan pracht word je blij. Wonen met bloemen is het motto; een interieur zonder bloemen is dan ook incompleet.

Kun je geen genoeg krijgen van je maandelijkse boeket? Dan kun je bij Kleine Zwaan een abonnement afsluiten, zo heb je altijd verse bloemen in huis, wanneer jij wilt.

Kleine Zwaan

Het Molentje

Het Molentje

Boven de Berg en Dalseweg vind je bloemisterij Het Molentje, een klein tuincentrum of een grote bloemenwinkel. Ja, hier vind je van alles voor bloem en tuin.

Het leuke aan deze zaak is dat ze zelf op inkoop gaan op zoek naar pareltjes voor in hun bloemist, de groothandel valt weg. Ook op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen is Het Molentje vooruitstrevend, zo worden de bloemen besproeid uit een regenwaterbassin. Ook worden de verpakkingen gerecycled en is het pand voorzien van 5o zonnepanelen.

Niet alleen hebben eigenaren Richard en Lindsey liefde voor bloemen, ook hebben ze liefde voor de mens. Zo steunen ze lokale initiatieven tijdens de NL doet dagen, schooltuinen en klinieken.

Het Molentje

Decora

Decora

Wanneer je op zoek bent naar een cadeautje loop je als Nijmegenaar al snel Decora binnen, hier word je al naar binnen gelokt door de zoete bloemstukjes voor de winkel. Stuur je man hierheen voor een zelf samengesteld bosje bloemen en we verzekeren je, hij komt met volle handen thuis. Je hebt hier een pluktuin waar je zelf je boeket kunt verzamelen, geen groene vingers voor nodig, alleen een beetje liefde!

 

Decora 

Potsierlijk Nijmegen

Potsierlijk Nijmegen

Speaking of samenstellen met een tikkeltje luxe, dan moet je bij Potsierlijk wezen. Kies je twee favoriete bloemen uit en het flowerteam weet hier wel raad mee; je krijgt een heel kunstwerk terug! Ook voor rozenkaarsen, vazen en potten van DutZ en DesPots. Cadeautje (voor jezelf) compleet!

 

Potsierlijk Nijmegen