23 mei 2019, door Barts Boekje

Bluespoon Amsterdam: Kunstig eten met Marcel Wanders

23 mei 2019, door Barts Boekje

Bluespoon Amsterdam: Kunstig eten met Marcel Wanders

Zeg je Blue, dan zeg je spoon (in Amsterdam dan toch wel). Bluespoon dus. Deze parel in het Andaz hotel waar menigeen eet, drinkt en geniet van het prachtige interieur. Bijna alles is van Marcel Wanders. And we luv it. Bij binnenkomst kijk je je ogen een beetje uit. Wij ook elke keer weer, laten we niet zien natuurlijk, maar is wel. We hebben er gegeten om het voorjaarsmenu te proeven van chef kok Sander Bierenbroodspot. De keuken is Hollands met invloeden van over de hele wereld.

Bluespoon

Bluespoon

Het interieur van het Andaz is voor velen niet vreemd. Ook voor ons niet, want fan van Marcel Wanders (zeiden we dat al?). Het staat er vol met design van Marcel Wanders. Kun je niet onder stoelen of banken schuiven. Daarnaast is de ruime, open keuken een kijkje waard. Sterker nog, je kan er niet omheen als je het restaurantgedeelte inloopt. En dat hoeft ook helemaal niet. Kijken, kijken en dan eten.

Let the echte fun begin

Let the echte fun begin

Het idee van het voorjaarsmenu is dat het interieur bij de “food journey” hoort. Lichtelijk allergisch voor journeys, maar we laten het gebeuren. Je start in de fabuleuze bar voor een cocktail, je drinkt een drankje in de tuin (kruidentuin, waar ze écht zelf de kruiden vandaan plukken, met eigen ogen gezien). Om vervolgens hongerig aan tafel te eindigen in het restaurant. And that’s where the echte fun begins. Een 6 gangenmenu. Of je kiest voor 4 gangen of 5 gangen. Nee ok, doe ons er maar 6. Vooruit. En dan het menu op aanraden van de Chefkok zelf.

We eten veel vis (kreeft bijvoorbeeld), met als hoofdgerecht lamsvlees. En als toetje blauwe kaas (nou zelf bedenken waarom dat op de menukaart staat) en een gerecht met geitenkaas, mierikswortel en appel. Die laatste was vrij intens en specifiek. Even eerlijk dus: hou je niet van mierikswortel, neem ‘m dan niet. De gerechten zagen er kunstig uit. Mega complimenten voor de sommelier, want ze legde alles heel rustig en duidelijk uit. Vonden we echt een toevoeging aan het geheel.

Bivakkeert u hier

Bivakkeert u hier

We hebben al vaker bij het Andaz gebivakeerd. Helemaal niks mis mee. Het blijft een fantastische plek om aan een cocktail te nippen. Beetje naar buiten kijken. Je kent het wel. En om dan vervolgens door te rollen naar het restaurantgedeelte waar je een kostelijke maal geserveerd krijgt, isgoedoké! Bivakkeren doe je dus hier. Tussen al het Marcel Wanders en het genot van het menu van Bierenbroodspot.
www.bluespoon-restaurant.nl