18 januari 2022, door Sanne Carbaat

Geen overvolle koffers, overdag wandelen & bomen klimmen én er ‘s avonds nog knap bijlopen. Hoe? Lees je hier!

18 januari 2022, door Sanne Carbaat

Geen overvolle koffers, overdag wandelen & bomen klimmen én er ‘s avonds nog knap bijlopen. Hoe? Lees je hier!

Heerlijk hoor, mixen en matchen met al je kledingstukken, nieuwe spullen kopen, oude spullen oppimpen en zes keer per dag wat anders aan, want: waarom niet? Heerlijk, maar soms wil je juist van die klassiekers. Een riem die overal goed op staat, een vest dat iedere outfit opleukt en schoenen die gewoon overal onder passen. Die laatste categorie, daar willen we het even over hebben. Want hoe fantastisch een knalgele pump ook is, hij past niet overal bij en je wilt hem zéker niet overal naartoe aan (hond uitlaten? Kinderfeestje waar iedereen wat plakkerigs aan z'n handen heeft? Modderige wandeling? Me dunkt van niet, pump). In come de exemplaren van het Australische merk Blundstone. Klassiek model, neutrale kleuren die overal bij passen en je kunt ze echt o-ve-ral naartoe aan. Koud en sneeuw? No problem. Festival? Yep, daar spot je ze ook. Hoe multi-functie ze zijn en hoe knap ze overal bij passen?

 

Komt 'ie.

 

Blundstone

Blundstone

Niet truttig, maar stoer. Onder een rok, jurk, broek, korte broek, hell, als je een beetje een stoere vent/chick aan de haak geslagen hebt, staat het nog goed onder een onderbroek. We hebben het over de Blundstone-stappers. Precies zo’n klassieker waar we het eerder over hadden en echt oprecht, hand op ons hart, multi-inzetbaar. Past niet alleen goed bij bijna iedere outfit die je in de kast hebt hangen, maar kan tegen een stootje en een plas water. Schoonmaken doe al even gemakkelijk en hup: de meters kunnen weer gemaakt worden.

 

Blundstone

Citytrips zonder overvolle koffers

Citytrips zonder overvolle koffers

Stel, je boekt een citytrip naar, let’s say, Innsbruck. Dan ga je natuurlijk door de stad slenteren en meters maken. ‘s Avonds wil je ergens eten, misschien nog een beetje fancy ook. Die bierstube’s moeten bezocht worden en je zit midden in een huge berggebied, dus een wandeling door de natuur staat waarschijnlijk ook nog op de planning. Klinkt heerlijk, maar die rolkoffer gaat al snel vol met vier paar schoenen. Hoeft dus niet als je het goeie schoeisel meeneemt. Met stevige stappers als de Blundstone exemplaren hoef je eigenlijk maar één paar mee. Perfect voor overdag een beetje shoppen en verlängertes drinken, ‘s avonds staan ze knap onder je jurk/jumpsuit/pak en ook in de bergen stomp je overal door- en overheen.

Tips waar je dan allemaal heen moet stappen in Innsbruck hebben we.

Glamping is het nieuwe kamperen

Glamping is het nieuwe kamperen

De beste glampings voor 2022 hebben we hier voor je op een rijtje gezet en dan doen we ook nog wat inpaktips in het zakje. Tip nummer één, want verreweg het belangrijkst: begin bij je voeten. Wat je vakantie ook is en waar je ook heengaat: je voeten doen het meeste werk en goed schoeisel is dus echt onmisbaar. Helemaal fijn als het dus een beetje op-alle-gebieden-inzetbare exemplaren zijn en ze ook nog een beetje comfortabel zitten. Ook voor de kampeerders/glampeerders – je hebt misschien iets meer ruimte in de auto dan met je handbagage, maar slim inpakken blijft een skill. Toch je natuurtrip, maar er ‘s avonds nog wel een beetje knap bijzitten en geen zere voeten na een hele dag in de weer.

Ga je met de auto en boot naar Engeland om daar een paar fijne buitenplekken af te doen? Dan tippen we hier onze favorieten glamping rondom all time favorite Londen. Hoeft het allemaal niet zo swanky? Dan de kampeerderige campings door de hele UK. Je vindt er lievelings als Dale Farm Campsite in het groene Peak District of Camusdarach Campsite in Schotland inclusief privéstrand.

Geen fan van leer? Hoeft ook niet, want de lieve lui van Blundstone hebben nu ook een vegan variant. Compleet veganistisch én nog steeds waterafstotend.

Twinning met het hele gezin

Twinning met het hele gezin

Niet voor elke dag, maar soms toch wel leuk: met het hele gezin hetzelfde aan. Of zelfde stijl, net als de boybands van toen met allemaal wat anders, maar wel zelfde kleurentonen, nou ja, je snapt het punt. Een goed stoer overhemd (laatst weer hele toffe tegengekomen op het Waterlooplein in Amsterdam), little black dress (die van Pom is een dikke tip) en de kids in wat keks. Helemaal handig met deze schoenen, want zo is iedereen én helemaal stoer én kan er geravot worden. Bomen klimmen, plassen stampen, door de branding lopen: je Blundstones worden er eigenlijk alleen maar mooier op.

 

Plassen stampen doen we trouwens het liefste in deze speeltuinen door heel Nederland. Andere goede plek om die stevigheid eens te testen is Het Uilenbos bij Lunteren. Zandbakken, klimtoestellen, omgevallen bomen, geitjes en pannenkoeken met heel veel stroop. Welk schoeisel dat overleeft, staat bovenaan ons lijstje.

Ideaal dus, die Blundstones. Citytrip met alleen handbagage, kampeerweekje met een auto volgeladen en nooit genoeg plek of gewoon een middag ravotten en spelen in het park of op het strand. Juist ook for the people met honden, knoeiers of gewoon die lui die altijd wel ergens tegenaanlopen. Je veegt het vuil/kwijl/vla/stroop/haargel er allemaal zo af en mocht het echt de spuigaten uitlopen (iedereen kent wel zo’n iemand), dan haal je er een potje schoenenwax bij en is je stapper weer zo goed als nieuw. Ook handig: van die lipjes bij je hiel, zodat je hem goed aan kunt trekken.

 

Blundstone