Nederland, Gelderland19 november 2021, door Barts Boekje

Het is ook ons weekend! Een speeltuin mét fijn restaurant midden in de natuur is Het Uilenbos in Lunteren (Gelderland)

Nederland, Gelderland, 19 november 2021, door Barts Boekje

Het is ook ons weekend! Een speeltuin mét fijn restaurant midden in de natuur is Het Uilenbos in Lunteren (Gelderland)

De koters laten uitrazen, een vaste prik in het weekend. Want de hele dag binnen zitten, daar wordt niemand - en zeker een stel drukke kleuters niet - vrolijk van. Het allerliefst strijken we dan neer op een plek die voor zowel koter als ouder leuk is, want laat duidelijk zijn: het is ook ons weekend. Fijn dus dat er zulke plekken als Het Uilenbos in Lunteren bestaan. Het Uilenbos is een knus restaurant midden in de bossen van Lunteren (De Veluwe) en de perfecte uitvalsbasis voor na een heerlijke wandeling door de natuur. Maar ook zeer geschikt om zonder wandeling direct op het terras neer te strijken.

 

Oh en hier nog een lijstje leuke speeltuinen én een rijtje terrassen in Amsterdam die ook top zijn met het kleine spul.

Het Uilenbos, Lunteren

Het Uilenbos, Lunteren

Het Uilenbos is van oorsprong een pannenkoekenhuis dat al zeventig jaar bestaat en dat is net zo kneutering als dat het klinkt. Het terrein is in de afgelopen lockdown volledig vernieuwd en een droom voor ieder kind. Op het volledig omheinde terrein (lekker veilig) vind je een reuze binnen- en buitenspeeltuin. Met speelhuisjes voor de allerkleinsten, een autobaan voor de peuters en een kabelbaan voor de allergrootsten.

Aan de achterkant van het terrein vindt je een kinderboerderij met geitjes, konijnen en varkens die allemaal erg graag geknuffeld willen worden.

Lekker buiten op de picknickbanken en die staan, heel overzichtelijk en handig, recht tegenover de speeltuin. Op een regenachtige dag zit je binnen in het knusse restaurant. De kids zie je alleen wanneer de pannenkoeken geserveerd worden. Als de buikjes gevuld zijn en de koters weer in de speeltoestellen hangen, is het tijd voor jou. Op de lunch- en dinerkaart staan goede gerechten zoals een oosterse salade of saté van kippendij. Fijne bijkomstigheid is de borrelkaart en laten we dat wijntje vooral niet vergeten (die nog goed is ook, fijn).

Bij Het Uilenbos Lunteren kom je voor koffie, lunch, borrel of diner. Reserveer je een plekje in het restaurant of op het ruime terras? Dan mogen je koters twee uur lang losgaan op het terrein. Liever alleen spelen en de borrel ergens anders? Dan betaal je €7,50 per persoon voor kinderen vanaf vier jaar. Kortom, dé weekendspot voor een zondagmiddag, you’re welcome.

Het Uilenbos

Van 1 november tot 1 maart geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en in alle schoolvakanties van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Van 1 maart tot 1 november geopend van dinsdag t/m zondag en in alle schoolvakanties van 10.00 uur tot 20.00 uur