Nederland, Amsterdam29 juni 2022, door Iben Dekker

Drink nu de nieuwste Bobby’s Schiedam Dry Gin

Nederland, Amsterdam, 29 juni 2022, door Iben Dekker

Drink nu de nieuwste Bobby’s Schiedam Dry Gin

Dat we fan zijn van een lekkere cocktail op zijn tijd, dat is geen geheim. Eén van onze lievelingsdrankjes? Hmm lastig kiezen, maar het liefst drinken we 'm met gin. En dat kan er maar een zijn, namelijk die van Bobby's. Jawel, we kennen hem allemaal (zo niet, lees dan vooral door); Bobby's Schiedam Dry Gin. Heerlijke gin met een mooi verhaal. Want daar houden we van, een verhaal achter een mooie fles.

Komt-ie: Bobby's Gin is opgericht door David en Sebastiaan, met als meesterbrein hun opa Jacobus Alfons ('Bobby'). Opa Bobby is de naamgever van Bobby's Gin en volgens zijn recept is de eerste gemaakt. In 2014 brachten David en Sebastiaan hun eerste spirit, Bobby's Dry Gin, op de markt. En nu - komt het leuke - hebben de mannen een nieuwe gin gelanceerd: Bobby's Gin Pinang Raci. We hebben deze (natuurlijk) zelf geproefd en kunnen je vertellen dat'ie heérlijk is.

 

 

Bobby’s Gin Pinang Raci

Bobby’s Gin Pinang Raci

Bobby’s Gin Pinang Raci is de tweede gin van Bobby’s, maar ook alweer het vijfde product wat ze op de markt brengen. Voorafgaand hieraan komen: Bobby’s Dry Gin, Bobby’s Jenever, Bobby’s Five Years Limited Edition (dit is jenever based gin die vijf jaar op Notaris gebruikte bourbon vaten heeft gelegen) en de ‘ready to drinks‘ (dit zijn twee cocktails verpakt in blik). Wat nu deze nieuwe gin zo bijzonder maakt vertellen ze ons. Bij Bobby’s Gin Pinang Raci komen alle ingrediënten uit het ‘Oosten’, daar waar er bij de eerste ook westerse kruiden in zaten. Dat maakt hem warmer en spicy-er (alleen de jeneverbes komt uit het westen, maar dat is dan ook een essentieel ingrediënt in een gin). Pinang Raci? Ja, dat betekent ook letterlijk een mengelmoes van kruiden. Het infuseren van jenever met kruiden, en daarmee het creëren van een eigen ‘smaak’. Thanks to the theory van opa Bobby.

Waar drinken we Bobby's (nieuwe gin)

Waar drinken we Bobby's (nieuwe gin)

Natuurlijk hebben wij ook even een glaasje, of twee, of drie, of.. Nouja, dat laten we in het midden, van Bobby’s nieuwe gin geprobeerd. We deden een tour langs vier locaties in Amsterdam die ieder een eigen cocktail schenken met Bobby’s Gin Pinang Raci. En dit is where the fun starts, want ook jullie kunnen hier de gin komen proeven. Zo begonnen wij bij de Pulitzer’s Bar, waar we de ‘South East Side’ by Najade Bijl dronken, gingen we door naar de Flying Dutchmen waar we ‘Bobby’s Call’ by Laura Klimaitè dronken, bij Door74 dronken we er twee; de ‘Pinang Raci Racer’ en ‘Old Men & Coconut Trees’ by Tim Lefevre en last but not least bij Feijoa de ‘Pinglet’ en ‘Jakarta Mule’ by Giuseppe Lilliu.

 

 

Deze bars zijn trouwens sowieso de moeite waard om langs te gaan (als je dat nog niet gedaan had, tip van Flip). De beschikbaarheid van de speciale cocktails heeft een einddatum, dus wees er snel bij, voordat het te laat is of koop een fles Bobby’s en ga aan de slag en shake de lekkerste cocktails aan huis.

Zie hier nog meer cocktails tips.

Zelf shaken

Zelf shaken

Wat die knappe cocktailshakers achter de bar daar kunnen, kunnen wij zelf ook! Oké oké, misschien niet net zo goed al zij, maar volgens de recepten en het stappenplan van Bobby’s komen we er wel. Ja je leest het goed, de mannen van Bobby’s delen hoe zij hem het liefste drinken. Op de website staan er meerdere recepten (alles is trouwens binnen minder dan 3 minuten te maken), maar ook lichten we er eentje in speciaal uit.

De ‘Ambon Collins’ – hét drankje van de zomer. Deze maak je zo:

(Benodigde ingrediënten; 50 ml Bobby’s Gin Pinang Raci, 30 ml vers citroensap, 20 ml suikersiroop, premium sodawater, schijfje citroen).

Giet Bobby’s Gin Pinang Raci in een lang glas gevuld met ijsblokjes. Voeg het verse citroensap en de suikersiroop toe en top af met je favoriete sodawater. Roer voorzichtig met een barlepel en garneer met een schijfje citroen.

En hoppa! Drinken maar.