Nederland, Amsterdam9 oktober 2017, door Maartje

Bocador Amsterdam (Sloterplas)

Nederland, Amsterdam, 9 oktober 2017, door Maartje

Bocador Amsterdam (Sloterplas)

O zo leuk vinden we alle ontwikkelingen aan de Amsterdamse Sloterplas, diep in Amsterdam West. Een natuurgebied(je) dat veel (import) Amsterdammers nog steeds niet weten te vinden (hier praat ook import dus ik mag het zeggen) maar dat mooi wel hartstikke mooi is. Rust & ruimte, dat is de Sloterplas. En prachtig schoon water, zo is gebleken, waardoor het in de zomer van 2018 ongetwijfeld hét nieuwe stadsstrand van Amsterdam gaat worden. Mark our words.

Een hele goede reden om nu al die kant op het gaan, is het nieuwe Bocador. Een glazen vissenkom van een restaurant aan de rand van de Sloterplas waar je binnenzit alsof je buiten bent. En waar je eet alsof je in het buitenland bent. Bocador Amsterdam is namelijk een restaurant met een Spaanse slag waar de gerechten waar mogelijk allemaal van de welbekende (en o zo fijne) Josper Grill komen. Stukje zomer in de winter. Zeg maar.

Barts-Boekje- Bocador Sloterplas

Op maandag zijn ze dicht maar de rest van de week levert diezelfde Josper grill de lekkerste gerechten. Bocadillos bijvoorbeeld, klassieke Spaanse broodjes van de grill die dat unieke, niet na te bootsen doorrookte smaakje geeft. Nog beter proef je die rooksmaak in de vleesgerechten van Bocador. Bijvoorbeeld bij de Parilla Mixta: kip, kogelbiefstuk, kalfsgehakt, en een merguez worstje geserveerd met groene salade en friet. Alles sappig, kruidig, tikkie doorrookt en heerlijk.

Op de rest van het menu eveneens Spanje-galore: paella zoals ze hem in Valencia maken. Gegrilde gamba's 'pil pil' precies goed gekruid. Zarzuela, een Catalaans visgerecht met kabeljauw, gamba, inktvisringen en mosselen in een mengsel van uien, knoflook, tomaat, paprika en olijfolie en een keur aan tapas-gerechten. Afijn, het is vakantie aan de Sloterplas, zelf als het weer even niet mee zit.

Bocador