Nederland16 maart 2020, door Imara Milatz

Boekenclub: hooked on Kobo Plus (+ Kobo winactie)

Nederland, 16 maart 2020, door Imara Milatz

Boekenclub: hooked on Kobo Plus (+ Kobo winactie)

Hooked zijn we, volledig en compleet hooked aan onze Kobo. Kobo, de e-reader specialist, is namelijk je reinste bijna onuitputtelijke boekwinkel, dus ook daar hoef je de deur niet meer voor uit! Binnenblijven wordt een eitje. In de Kobo bieb namelijk álle (oke, meer dan vijf miljoen) ebooks onder één url. Easy does it. En het wordt nog beter: als je een Kobo Plus abonement hebt, kun je gewoon op je eigen smart phone al die boeken lezen! Onbeperkt lezen en luisteren, of je doet het gewoon lekker allebei, voor de afwisseling. Again, easy does it.

Kobo Plus

Kobo Plus

Een betere reden om te gaan Kobo plussen kunnen we eigenlijk niet noemen. Now is the time. Het is ook gewoon verdomd makkelijk, handig en een heerlijke tijdverdoener. Makkelijker kan niet: ja kunt er zelfs voor kiezen om te worden voorgelezen!

Het enige minpuntje van Kobo is het mega aanbod van boeken dat ze op de website aanbieden… Iets met bomen en het bos. We zijn langer bezig met turen tussen de titels dan het boek lezen/ luisteren. Maar Bart Blijft Binnen zou Bart Blijft Binnen niet zijn als we die keuze niet een stukje gemakkelijker zouden maken. Een aantal lekkere titels om mee te beginnen:

Willem Asman + Marijke Vos

Willem Asman + Marijke Vos

Nog maar net gelanceerd als luisterboek, een primeurtje, zijn de Kobo Original-thrillers van Willem Asman. De serie luisterboeken bestaan uit KoninginnedagDe Cassandra ParadoxWondermans eindspel en Brittanica.  Maar natuurlijk zijn ze ook gewoon als e-book in Kobo Plus verkrijgbaar. De beste man, meneer Willem (ha een Willem, net zoals de allerbeste-leukste-gezelligste office dog)  kenmerkt zich in een vlotte recht toe, recht aan schrijfwijze. Niks eromheen draaien gewoon knallen met dat verhaal. Deze boeken raden we vooral aan omdat we thriller-fans zijn. Ben je daar nou écht niet van, lees of luister verder. Want daarvoor hebben we de feelgoodromans van Marijke VosDe Weddingplanner. Is leuk, want deze bestaat uit een heuse serie met maar liefst acht (!) delen. Er staan er nu drie van online, more to come, kun je lekker doorpakken. Met een titel als Suikerspinnen en Tandenstokers zijn we al nieuwsgierig. En je al lezend inleven hoe het is om een weddingplanner te zijn, do we need to say more?

Stephen King + Dick van den Heuvel

Stephen King + Dick van den Heuvel

Over Stephen King hoeven we, hopelijk, niet al te veel te kleppen. We noemen een The Shining en u weet. Naast dit welbekende verhaal (vooral de film kreeg hoge ogen) staan er nog genoeg andere schrijfsels van King op Kobo Plus.

Als tegenhanger van alle horror en spanning is de Nederlandse schrijver Dick Van den Heuvel een aanrader. Kan ook niet anders als je weet dat boeken als Nova Zembla, de Marathon en Kobo Originals audiodrama de Kriminalist uit de gedachte van deze meneer zijn gekomen. Met zijn prachtige Vietnam wordt je meegesleurd in een verhaal aan de Vietnamese kust waar Lien (hoofdrolspeelster) op zoek gaat naar haar familie-geschiedenis. Mocht je even naar het Aziatische land willen toevluchten, het verhaal is gelijktijdig gelanceerd met de gelijknamige musical, en het audioboek bevat muziek uit de musical.

 

 

We noemde daarnet al een primeurtje. Ben je dol op nieuw: alle boeken die nieuw zijn in Kobo Plus vind je hier.

Judith Noordzij + Jelle Hermus

Judith Noordzij + Jelle Hermus

Op de website, en app want die hebben ze ook, staan ook bergen aan inspirerende verhalen van inspirerende mensen. Bijvoorbeeld het veelbesproken Ik was advocaat, nu ben ik mezelf van Judith Noordzij. Een heel eerlijk verhaal van hoe een burn-out je op jonge leeftijd al een klap in je gezicht kan geven en je even helemaal met beide benen op de grond zet of erger nog: even door de grond doet zakken. Judith stelde als ex-advocaat korte metten met haar burn-out, klom/trok/vocht zichzelf eruit en helpt nu als coach door lezingen te geven.

Het iets luchtigere Leven met de wind mee van Jelle Hermus is er een om op de leeslijst te zetten en af en toe, stukje voor stukje, verder te lezen. Gewoon wanneer je er zin in hebt, of juist niet, pak dan het boek er even bij en laat Jelle je vertellen waarom het leven leuk is. Want het leven is niet zo moeilijk. En dat moeten we vaker dan vaak toch even van iemand anders horen. Misschien wel de allerbeste lees(/luister) tip in deze gekke corona-tijd.

Janne Schuijn + Dennis Storm

Janne Schuijn + Dennis Storm

Wat nou als het ook anders kan? Tja wat dan? Janne Schuijn, het brein achter dit boek en mindsetcoach, vertelt hoe het anders kan. Want dat het leven inderdaad geen generale repetitie is, is iets wat we nu met zijn alle keihard aan het meemaken zijn. Leren dealen met je oude vertrouwde hardnekkig vastgeroeste patronen en hoe je er van af komt. Stoppen met dat gepieker en teveel nadenken over onzinnige zaakjes. Deze vrouw zet er een stokje achter.

Hoi Dennis, we zijn het met je eens. Weg ermee! Ontspullen die handel, weg met alle overbodige bende, hupsakee. Dennis Storm stelt ons in Weg ermee de keiharde vraag over wat je nou echt allemaal nodig hebt en dwingt je daarmee terug te gaan naar de essentie. Als er iemand is die het ons vertellen mag dan is het deze man wel, Dennis leefde als presentator van Drie Op Reis niet voor niets al die jaren uit zijn koffer. Kun je meteen even een spullen-detox meepakken tijdens deze coronacation.

 

 

Kobo Plus voor de kleintjes

Kobo Plus voor de kleintjes

Nu de scholen dan ook echt dicht, op slot, en even niet meer open gaan is het tijd voor homeschooling. In hoeverre dat er écht van gaat komen blijft de vraagOm die kinders dan toch maar educatief bezig te houden is er voor de kleinere mensjes ook een hele hoop aan boeken te vinden en verslinden in Kobo Plus. Vooral handig, dan kan je zelf ook nog (rustig héhé) even aan je werk…

Luisterboeken voor kids (ingesproken door BN’ers) in Kobo Plus:

Kobo Plus actie

Kobo Plus actie

Dat we enthousiast zijn over Kobo had je vast al door. Lees anders dit verhaal nog even. Waar we al helemaal enthousiast van worden is deze topper van een winactie. We mogen namelijk jouw binnenblijfdagen verzachten met een vijftal Kobo abonnementen (die kun je gewoon op je smartphone gebruiken – ideaal). Wat je daarvoor moet doen? Simpel: je inschrijven op de Bart (nieuws) Brief! Dubbel feest. De vijf winnaars krijgen 24 maart bericht.