Bonaire22 december 2023, door Maartje

Bonaire: honeymoon bestemming bij uitstek

Bonaire, 22 december 2023, door Maartje

Bonaire: honeymoon bestemming bij uitstek

Niet zelden krijgen we de vraag naar een ultieme honeymoon bestemming, bij voorkeur tropisch, maar graag ook toegankelijk en seriously easy-going. Het antwoord? Bonaire! Redenen? Kijk vooral even bij onze andere artikelen over het heerlijke Caribische eiland Bonaire, en hieronder sommen we ze nog even overzichtelijk voor je op - kleine moeite want laten we wel wezen: wie een honeymoon te plannen heeft, wil een en ander graag op een zilveren presenteerblaadje aangereikt krijgen en vooral niet mispakken. Snappen we. Geen paniek, Bonaire is een honeymoon bestemming bij uitstek.

Relax!

Relax!

De periode in aanloop naar je huwelijk is, al zouden de meeste mensen het graag anders zien, voor veel stellen toch een stressvolle periode. Is het weer goed? Komen al mijn gasten? Hebben we aan alles gedacht? Juist daarom moet de periode ná je huwelijk de meest relaxte periode denkbaar zijn, ter compensatie.

 

Voor iedereen die De Dag nog tegemoet gaat, alvast een spoiler alert: het belangrijkste bestaansrecht van de honeymoon is niet om het huwelijk te consumeren, of om de witte broodsweken te vieren. Nee hoor: de reden dat jullie je afzonderen is dat jullie elkaar tot in den treure gaan vertellen HOE leuk het wel niet was, en HOE tante/ oom/ neef/ zus X en Y zich misdragen hebben en HOE hysterisch/ lief/ mooi/ grappig speech A, B en C wel niet waren… Repeat. Leuk voor jullie, verdomd irritant voor anderen. Dus trek je lekker terug en ga samen nagenieten. Wat je daar vooral níet bij kan gebruiken, is slecht weer, keuzestress, of onnodige prikkels. Wat wel? Een picture perfect achtergrond van de azuurblauwe oceaan, witte stranden en een drankje steevast binnen handbereik. Voilà, je eerste reden om voor Bonaire te kiezen: het meest prikkelloze eiland op aarde waar relaxen je o zo gemakkelijk wordt gemaakt.

Luxe en/of adults only

Luxe en/of adults only

Bonaire kent een heel aantal fantastische vakantievilla’s, kleinschalige accommodaties en heerlijke hotels. Al vinden we in het geval van de honeymoon het verrukkelijke aanbod aan adults only en luxe hotels vooral een reden om naar Bonaire af te reizen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar adults only hotel (of nou ja… Kids vanaf 12 jaar zijn welkom. Adults en pubers dus) Bamboo Bonaire. First of all: voor kleine kids is er bij het Bamboo Bonaire Boutique Resort geen ruimte. Niet omdat de lui achter het resort kinderhaters zijn: au contraire! En juist daarom weten ze hoe heerlijk het is om, wanneer je even zonder bent, zoals tijdens je honeymoon, niet het gekrijs van het kroost van een ander aan te hoeven horen. Nee, Bamboo Bonaire Boutique Resort is een plek voor rust.

Niet per se adults only, maar wel dusdanig opgezet en met een perfecte old skool luxe, is Harbour Village Bonaire. Lees meer over deze favoriet op Bonaire: Harbour Village Bonaire

Diep in de zee

Diep in de zee

Het klassieke idee van de ultieme honeymoon is natuurlijk samen op een onbewoond (tropisch) eiland vertoeven. Ware het niet dat dit na een dag of twee verdomd saai wordt. Het dichtst bij dat ‘samen alleen op de wereld’ gevoel kom je… Jawel: onder water! Jullie twee, en oké, een duikinstructeur als je nog niet zo bedreven bent. Bonaire prijkt niet voor niets in werkelijk iedere lijst over de mooiste en beste duiklocaties ter wereld. De onderwaterwereld rond het eiland is adembenemend. Bovendien doet de overheid er alles aan om dit te behouden (zo mag je er alleen minerale zonnebrand gebruiken, om het koraal te beschermen). Bonaire herbergt verbazingwekkende koraalriffen en lang vergeten scheepswrakken. Omdat de duikplekken van het eiland beschermd zijn tegen eventuele stroming, is Bonaire bovendien een van de beste plekken ter wereld om een ​​nieuw brevet te behalen; meer dan leuk ter onderbreking van jullie getortelduif…

Foodies first

Foodies first

Snorkelen, duiken, flamingo’s en surfen: veel toeristen weten tegenwoordig Bonaire om die redenen wel te vinden. Ja, heerlijk, en dat altijd warme weer ook. Maar als de verse vis zo uit de zee komt rollen, de traditionele Caribische keuken wordt vertegenwoordigd evenals de Aziatische en Midden-Oosterse keuken, en wanneer je tijdens dat eten ook uitzicht hebt op zee, dan is het niet gek dat Bonaire door de World Food Travel Association (WFTA) is gecertificeerd als Culinaire Hoofdstad. En dat, lieve honeymooners, is precies wat je wil tijdens je welverdiende terugtrekvakantie. Alleen maar oog voor elkaar boven een bord heel erg goed eten.

Lees meer: waarom Bonaire je volgende foodie-bestemming is

Diner voor twee, met de voetjes in het zand

Diner voor twee, met de voetjes in het zand

Mocht je de hele foodie en Barts Best of Bonaire lijst doorgespit hebben, dan mogen we tóch nog even met nadruk benoemen dat Delfins (u weet wel, dat resort op Bonaire waar we ons hart verloren juist ook omdat het er voor echt iedereen zo leuk is) ook een hele puike optie voor verliefde stellen heeft. Zo lijkt het een soort van ongeschreven ‘regel’ dat gezinnen zich iets meer aan het begin van het strand ophouden (vanaf de receptie gezien), en rustzoekers zich naar achteren begeven, waar, verrassing!, nog een klein (en heerlijk) beach restaurant zit. Zo heb je het beste van twee werelden: vertier (zorg dat je sowieso op maandagavond bij Delfins bent, met dank aan de live muziek de leukste avond van de week) én lange zwoele slome dagen. Van die dagen die eindigen met een diner voor twee op het witte zand, of op de steiger, van Delfins. Met – uiteraard – dat briljante eten van Brass Boer. Als dat geen honeymoon is, weten wij het ook niet meer. Of wacht, dat is niet waar: geef bij het boeken van je kamer aan dat jullie net getrouwd zijn, en er wacht je nog een hele leuke verrassing in de kamer…