4 december 2019, door Margaux van der Mieden

Boodschappen via Crisp, het hele jaar door maar met Kerst nog nét een beetje meer

4 december 2019, door Margaux van der Mieden

Boodschappen via Crisp, het hele jaar door maar met Kerst nog nét een beetje meer

Toen we pas via het welbekende instagram wat posten over de allermooiste, meest luxe/ lekker boodschappen app van het land - juist: Crisp - reageerden meerdere mensen met: jaaahaaa! En  zelf: #crispisleven. Eerlijk is eerlijk: wij zijn hier stiekem al een hele poos mega fan. Want 1) we houden van mooie dingen en 2) we houden van lekker eten en 3) vinden het belangrijk dat een en ander ook maatschappelijk voor de bakker is. Daar betalen we zelfs graag wat meer voor. Niet dat Crisp duur is hoor! Don't get me wrong! Maar als we meer zouden moeten betalen voor bovenstaande opsomming, dan deden we dat met liefde. Afijn, moraal van het verhaal: maak het je deze kerst vooral gemakkelijk en shop voor al die kerstborrel via Crisp. Je gaat jezelf dankbaar zijn. En je gasten jou ook. Maar nog belangrijker: eet tijdens de feestdagen het Crisp menu dat samengesteld werd door topchef Michiel van der Eerde! Man man man, wat is dát lekker. En behoorlijk idiot proof (maar je moet wel even de keuken is, dus je mag pronken met het resultaat). Win-win, op alles. Leest u mee?

Over Crisp

Over Crisp

Eerst nog even waarom sinds dag 1 we zo dolenthousiast over Crisp zijn (het merk bestaat net wat langer dan een jaar): het is gewoon echt dé supermarkt-app voor giga vers eten. Dat zeggen ze zelf, ja, en wij beamen het. No spon, hand op ons hart, zelf geproefd. Enzo. Het assortiment bestaat uit producten afkomstig van meer dan 400 boeren, kwekers en makers. En dat proef je. Echt. Oke, dat we dat even helder hebben. En als je me nog steeds niet geloofd, bestel dan gewoon één keer voor 35 euro, het minimale bestel-bedrag, en zorg dat er een paar befaamde Crisp croissants bij je bestelling zitten. Je wil nooit meer wat anders.

In de (hele knappe!) app vind je verder een waslijst (of beter: boodschappenlijst) aan de smaakvolste producten. Hele normale zaken zoals groente en fruit (en pepernoten) maar zeer zeker ook de luxe producten die je weekend tot een feestje maken. Kaas van Erik’s Delicatessen, een van onze favoriete kaaszaken. En het brood is uiteraard enkel en alleen gemaakt door de beste broodbakkers: die van Vlaamsch Broodhuys en Hartog bijvoorbeeld. Bonuspunten voor  de gezellige no bullshit teksten bij de artikelen. Zo wordt boodschappen doen dus leuker dan leuk.

Over ‘leuker dan leuk’ gesproken: dan hebben we het nog niet (genoeg) over Het Kerstmenu van 2019 gehad. Die komt namelijk ook vias Crisp en werd samengesteld door chef Michiel van der Eerde. Juist, die van restaurant C en de BAUT karavaan (daarover snel een nieuwtje!). Het menu geeft je de keuze tussen drie voor- of tussengerechten, drie feestelijke hoofdgerechten (vlees, vis en vegetarisch) en twee desserts met het beste van wat de winter te bieden heeft. Elk gerecht is geportioneerd voor twee personen en kan ook apart van het menu worden besteld (handig als er families zijn waarbij oma het voorgerecht maakt, zoon het hoofdgerecht en moeder en dochter het dessert – wij bestellen bij Crisp familie, dan weten jullie dat!).

De baconmayonaise en zeekraalcrème zijn van Michiels hand en worden kant-en-klaar bij de bijbehorende gerechten bezorgd. Je wil het. Het kerstmenu wordt één a 2 dagen voor kerst gebracht zodat alles lekker vers blijft. En dan aan de slag. Geen paniek: all is super easy. Michiels recepten (en praktische tips) staan bovendien klaar in de app. Idiot proof. Daarnaast ontvang je bij je kerstbestelling een handig boekje met alle recepten. Kortom: echt iedere dombo kan het menu maken, het is niet duur en je steelt de show, want alle gerechten zijn superduper lekker. Hand op ons hart.

Het Crisp kerstmenu

Het Crisp kerstmenu

De voor-, tussengerechten:

  • Oesters met zeekraalcrème en komkommersalsa – 2 personen – €19,99
  • Zachtgegaarde knolselderij met hollandaisesaus en hazelnoten (vega) – 2 personen – €14,99
  • Steak tartare met baconmayonaise en kropsla – 2 personen – €14,99

De hoofdgerechten:

  • Gekonfijte eendenbout met zuurkool en cavolo nero – 2 personen – €24,99
  • Papardelle van koningsboleet met kabeljauwfilet en truffelroom van echte truffel – 2 personen – €24,99
  • Papardelle van koningsboleet met truffelroom van echte truffel (vega) – 2 personen – €19,99

De nagerechten:

  • Pompoencrumble met pecannoten en pompoenroomijs – 2 personen – €9,99
  • Kastanjemousse met amandelen en koffiesiroop – 2 personen – €9,99