Nederland, Gelderland7 april 2021, door Anne Abendroth

Boshuisje XL Epse: Een droomhuis op een droomplek

Nederland, Gelderland, 7 april 2021, door Anne Abendroth

Boshuisje XL Epse: Een droomhuis op een droomplek

Staycation Nederland continues! Slapen in een vakantiehuisje midden in het bos? Even ontsnappen aan de chaos van de stad en genieten van de natuur en de rust met de vriend(in)/partner in een boshuis met meer dan genoeg ruimte? Hear hear voor Boshuisje XL Epse. En de kids zijn ook meer dan welkom. Klinkt goed vinden we. Boshuisje XL Epse here we come!

Boshuisje XL Epse

Boshuisje XL Epse

Ken je dat gevoel? Dat je ergens binnenkomt waar het zó mooi is dat je meteen bang bent dat onhandige jij en je denderende kinderen alles kapot zullen maken? Zo voelt het in Boshuisje XL dus precies niet.

Het onder supervisie van niemand minder dan Piet Hein Eek opgeknapte boshuis(je) is adembenemend én je hebt meteen het gevoel dat het allemaal van jou is. Er staat heel veel moois, maar er is maar weinig dat kapot kan gaan.

Het is licht, warm, ruim en met bizar veel gevoel voor sfeer en stijl ingericht. Het is een huis om in thuis te komen en een huis om in te leven.

Het wow-effect begint meteen als je binnenkomt. De langgerekte voorkamer is helemaal open gelaten. De wanden van hout geven de ruimte een zachte, warme gloed. Achter elkaar zie je (hebben-hebben-hebben) de prachtige eettafel, de keuken met te gek groen eiland op wieltjes, openslaande deuren naar de tuin en nog iets verder een zitje bij de open haard.

Aan de achterkant liggen in de lengte van het huis twee badkamers en vier knusser dan knusse slaapkamers, twee daarvan met ingebouwde stapelbedden.

In de zomer staan de twee grote deuren naar de enorme prachttuin de hele dag open. Daar is het spelen geblazen op het grote grasveld, in je een eigen stukje bos, op de schommel, de trampoline. Er staat een bad waar je in de zomer kunt afkoelen, er is een pizzaoven… Je hoort het al, eigenlijk hoef je het terrein helemaal niet af.

Doe je dat toch, dan mag je in de wonderschone omgeving dolen over de mooiste landgoederen of je vergapen aan de pracht van de Gorsselse hei.

Oke, het is niet de goedkoopste getaway, maar wel een waarvan we ons na 5 minuten al afvroegen hoe we er voor altijd konden blijven.

Je vindt dit bijzondere (en lange!) boshuis van maar liefst twintig meter lang aan de rand van het bos van Epse. Het huisje is goed bereikbaar met de auto en ligt dichtbij Deventer en Zutphen. Deventer kun je ontdekken met de fiets en Zutphen is ongeveer twintig minuutjes rijden met de auto. Je kunt hier mooie wandel- en fietstochten maken in de natuur of lekker terrassen bij een van de omliggende steden. Het boshuisje XL is omgetoverd tot het langwerpige natuurhuis naar een design van Piet Hein Eek. Vroeger waren het namelijk twee losstaande vakantiehuizen die werden gescheiden door een garage! Het boshuis is licht en modern ingericht en je bent hier al snel op je nopjes. Beloofd.

Het woongedeelte van het huisje bestaat uit een eetkamer aan de ene kant, open keuken in het midden en een woonkamer aan de andere kant met een lekkere kachel. Het boshuisje heeft maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers, waardoor je hier gemakkelijk met een groot gezin of twee verschillende gezinnen terecht kunt (max acht personen). Twee slaapkamers hebben een tweepersoonsbed en de andere twee kamers hebben een stapelbed. Hoe leuk voor de kids! De kids kunnen spelen op het grote open grasveld met een trampoline en een schommel. De ouders kunnen in de zomer genieten van het terras met een lekker wijntje en een homemade pizza. Want jawel lieve mensen er is een pizza-oven. Enne achter het huis staat een buitenbad waar je heerlijk in kunt badderen.

Boshuisje XL Epse