Nederland17 maart 2021, door Anne Abendroth

Staycation Nederland: Stadsherberg Boutique hotel Alphen

Nederland, 17 maart 2021, door Anne Abendroth

Staycation Nederland: Stadsherberg Boutique hotel Alphen

As you know zijn we altijd op zoek naar leuke adresjes om te vertoeven in binnen- en buitenland. En laten we nu alweer een leuk adres hebben gevonden in ons geliefde eigen land voor een weekendje weg met de vriend(in)/partner (het zal eens niet, ha!). En als bonus: de kids zijn ook van harte welkom! De naam? Stadsherberg Boutique hotel Alphen. Staycation deluxe it is!

Stadsherberg boutique hotel Alphen

Stadsherberg boutique hotel Alphen

Het boutique hotel ligt midden in het centrum van Alphen en huist in een voormalige hoofdmeesterswoning uit 1895. Juist: het pand was lang geleden de woning van de hoofdmeester van een basisschool. Eeuwen later hebben eigenaren Niels en Lauren dit pand omgetoverd tot een moderne herberg met een luxe randje. Een ontmoetingsplek voor jong en oud om lekker te ontspannen en tot rust te komen en de stad te verkennen. Je kunt hier naast overnachten ook heerlijk ontbijten/lunchen/dineren. En nog leuker: ze hebben hier themaborrels op vrijdag en zondag! Het verblijf is met de auto goed te bereiken.

Binnen is het ingericht met lichte en zachte kleuren, waardoor het hotel al snel een cosy feel krijgt. Je zou bijna zeggen dat het een ├ęcht pinterestproof hotel is (en dat doen we stiekem ook, ha!). Ook al ben je weg van huis, dit hotel voelt als thuiskomen.

De Stadsherberg heeft maar liefst elf kamers die de toon zetten – een en al luxe en comfort. Elke kamer heeft een kingsize bed van Swiss Sense, een ensuite badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. De romantische comfortkamer is een luxe tweepersoonskamer met een dakkapel (hoe gaaf is dat!), oude houten balken plafonds en een ensuite badkamer op de tweede verdieping. De ruime deluxe kamer is een tweepersoonskamer met grote ramen aan de achterkant van het pand op de begane grond of op de eerste verdieping aan de kant van de straat. Wil je graag een kamer met dakterras? Say no more, want dat is natuurlijk ook mogelijk. De familiekamer is een kamer voor het gezin (max 4 personen). Verborgen in een nis vind je een bedstee voor twee kids. Hoe leuk! Verder heeft deze kamer alle voorzieningen van de ruime deluxe kamer.

Stadsherberg Alphen

Hi Amsterdammers! Op zoek naar een staycation in Amsterdam klik dan hier.

Hi Hagenezen! Op zoek naar een staycation in Den Haag klik dan hier.