Nederland, Gelderland30 oktober 2021, door Maartje

Bosvilla Hygge (en dan pikken we meteen Brasserie Floor even mee), Nunspeet & Epe (Gelderland)

Nederland, Gelderland, 30 oktober 2021, door Maartje

Bosvilla Hygge (en dan pikken we meteen Brasserie Floor even mee), Nunspeet & Epe (Gelderland)

Het woord hygge vloog ons een tijd lang om de oren en boeken over de Deense manier van leven gingen als warme broodjes over de toonbank, terwijl het woord eigenlijk niets meer betekent dan wat wij nuchtere Hollanders ‘gezellig’ noemen. Een gezellig moment op de dag om even stil te staan. Wat de Denen - uiteraard - met een bakkie en wat lekkers doen, zij zijn ook niet gek he. Zijn wij ook altijd wel voor in, gezelligheid en wat lekkers, dus als dit de belofte is, dan gaan we rechtstreeks vaan deze bosvilla in Nunspeet: Bosvilla Hygge.

Bosvilla Hygge

Bosvilla Hygge

Bosvilla Hygge is namelijk zo hygge als maar zijn kan: minimalistisch, knus, warm, rustgevend en meer van zulks. Strakke lijnen, ruim en licht. Hij is gemaakt voor zes personen en staat op een bosperceel van 1100 vierkante meter – over gebrek aan ruimte willen we niets horen. Er zijn drie slaapkamers, alle met uitzicht op het bos en in de woonkamer kun je languit op de bank liggen onder een van de vele plaids. Weinig meer hygge (ben je het woord al zat?) dan samen koken en eten, dus vanzelfsprekend is de keuken uitgerust met alles wat je daarvoor nodig hebt, inclusief vaatwasser. Wel de lusten en niet de lasten, zo zien we het graag. Op de vlonder vind je tuinstoelen, lichtjes en een pizzaoven: alles wat je nodig hebt voor een avondje buiten eten.

foto’s via BosvillaHygge.nl

tekst gaat verder onder de afbeelding

Brasserie Floor, Epe

Brasserie Floor, Epe

Op twintig autominuten van het Deense fort ligt Brasserie Floor, in Epe. Hier is de hele heerlijke boel het best te omschrijven als een soort moderne boshut inclusief kleedjes en knisperend kampvuur waar je terecht kunt voor een uitstekende borrel. Heel heel heel erg lekker plekje (een beetje te vergelijken met Buiten in de Kuil in Lage Vuursche, ook al zo’n absolute topplek in de Nederlandse natuur).