23 maart 2020, door Nina van Hilst

Botanē: webshop met adaptogenen om je stress te verlagen en weerstand te verhogen

23 maart 2020, door Nina van Hilst

Botanē: webshop met adaptogenen om je stress te verlagen en weerstand te verhogen

Adapto-wat? Adaptogenen zijn geneesplanten die de (hormoon)balans in je lichaam herstellen. De verschillende soorten kruiden, paddenstoelen en planten reguleren - oftewel adapteren - de stressoren in je systeem. De meeste adaptogenen zullen je stress verlagen en je weerstand verhogen. Al heeft ieder ingrediënt weer zijn unieke werking. De webshop Botanē verkoopt de mooiste internationale merken adaptogenen. Die behalve goed voor je welzijn ook een mooie toevoeging aan je selfcare regime zijn.

Botanē

Botanē

Stress, een niet optimaal werkend brein, een verlaagde weerstand, migraine, ongesteldheidsklachten, depressies, angsten. Enkele van de bleh-effecten van een hormonale onbalans. In de Chinese en Ayurvedische gezondheidsleer gebruiken ze al eeuwenlang helende kruiden tegen deze klachten. Ashwaganda, chaga, reishi, lion’s mane en maca zijn enkele van de paddenstoelen en kruiden die veel goeds brengen. Voor het boosten van je immuunsysteem gebruik je chaga. Voor het verhogen van je happiness gebruik je lion’s mane. Voor het verlagen van het gejaagde gevoel gebruik je tulsi. Enzovoort.

De nieuwe webshop Botanē verkoopt de mooiste merken van adaptogenen uit binnen- en buitenland. Potions die je regelrecht doorslikt. En powders die je enkel of met meerdere ingrediënten toevoegt aan je thuisgemaakte latte. Je onrustig makende koffie vervang je door een immuunsysteem verhogende Chocolate Mushroom latte. Of voor de stressvolle dagen druppel je tweemaal per dag wat Mushroom Magic op je tong. En eerlijk is eerlijk, wat eerste hulp bij stress kunnen we allemaal zo nu en dan wel gebruiken.

Voor de vrouwen die net bevallen zijn is heeft Botanē een speciaal merk, Milk Moon. Met adaptogenen die geschikt zijn voor post-partum. Adaptogenen die de slaap bevorderen, de melkproductie helpen, balans helpen vinden in tijden van rondrazende hormonen of stress doen kalmeren.